FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 15/12/2016

Es presenta ‘Catalunya Offline’, l’APP per a excursionistes sense cobertura

Excursionisme Societat

Ahir al vespre es va presentar ‘Catalunya Offline’, la nova aplicació per a mòbil desenvolupada per l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) que permet moure’s pel territori català, prendre punts i gravar les rutes i excursions amb el GPS, encara que no es disposi de cobertura de dades al mòbil.

L’esdeveniment comptà amb la col·laboració de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. El seu president, Jordi Merino, destacà “la importància d’aquesta nova aplicació com a eina de seguretat” ja que, segons ell, “hi havia una mancança en aquest camp que calia cobrir“.

Compartí taula amb Jaume Massó, cap de la Unitat de Delimitació Territorial i Grans Obres, i Francesc Sanahuja, President de la Fira del Llibre de Muntanya.

La presentació va anar a càrrec de Sergi Anguita, cap de l’Àrea de Geotecnologia de l’ICGC, el qual comentà totes les funcionalitats de l’aplicació.

Segons Anguita, la seva idea era fer una APP molt senzilla i afegir complexitats en funció de les necessitats reals que anessin copsant. La presentació inclogué una mostra de la planificació d’una ruta en temps real amb una mostra de les diferents prestacions de l’aplicació. Així com també la seva publicació a Instamaps i la posterior recuperació i visualització d’aquesta.

L’acte també va servir per solucionar els dubtes dels assistents, la majoria dels quals ja eren usuaris habituals de l’aplicació.

 

Catalunya Offline

L’aplicació permet la descàrrega i la visualització de la cartografia de l’ICGC, tant del mapa topogràfic com de l’ortofoto:

  • El mapa topogràfic mostra la informació estructurada i jerarquitzada per facilitar la seva lectura. S’hi mostren les corbes de nivell i informació relativa als senders de muntanya.
  • L’ortofoto mostra el detall del terreny en les escales més grans. En aquest cas, la imatge s’ha complementat amb certa informació geogràfica per facilitar la seva comprensió: carreteres, camins, corriols i toponímia.
  • L’ús fora de línia (offline) es realitza a partir del tall de 77 unitats geogràfiques amb què es publica la versió del Mapa topogràfic de Catalunya a escala 1:25.000.
  • El nivell de detall de la cartografia cerca el compromís entre la seva bona usabilitat i el volum de les dades dels fitxers que es descarreguen. Si disposeu de targeta SD, els arxius s’emmagatzemen en aquesta per tal de no ocupar la memòria interna del vostre dispositiu.

Catalunya Offline és una aplicació gratuïta que està disponible tant per Android com per iOS:

IMG_6025