FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 08/06/2017

Els nous membres del CTAC tanquen la temporada d’hivern-primavera 2017

Alpinisme

Els nous membres del Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC) han tancat els primers sis mesos de formació. Al gener es van seleccionar 12 esportistes entre 30 aspirants, formant un equip mixte d’edats compreses entre els 18 i 30 anys.  Aquest serà l’equip en actiu del CTAC pel període 2017-2019.

Durant la temporada d’hivern s’han realitzat exclusivament activitats formatives en els diferents terrenys de la muntanya hivernal: escalada en gel, esquí de muntanya i nivologia. També s’han dut a terme activitats d’escalada artificial i autorescat en paret, ja a la primavera, en la darrera concentració del mes de maig.

Les valls i parets pirinenques han estat el camp de treball on aprendre i conèixer-se entre tècnics i membres. S’ha escalat a zones clàssiques com el Pedraforca, Vall de Boí, Taillón, massís de Montserrat o Pilar del Segre. També s’han conegut zones lliscant amb els esquís, com Aigüestortes o Fontpedrosa.

Després d’aquest període, on s’han establert unes bases de seguretat en totes les maniobres, es començaran a fer activitats més autònomes de forma progressiva. Les properes concentracions seran d’escalada en paret al Pirineu i als Alps, durant el mes d’agost.