FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 23/11/2023

Els membres ECAM reciclen coneixements d’escalada

Vallès Occidental Escalada Formació

L’Àrea de Formació i ECAM de la FEEC ha organitzat una jornada de reciclatge d’escalada per membres ECAM.

Aquesta formació ha estat un reciclatge per a tots aquells tècnics/es i instructors/es voluntaris que executen diferents activitats d’escalada.

L’objectiu de la jornada ha estat el d’assimilar nous conceptes que pugui ajudar a millorar, resoldre dubtes sobre auto rescat, matèria o unificar els criteris en algunes maniobres a realitzar.

Les jornades s’han realitzat al local del Club Muntanyenc de Terrassa i van comptar amb la presència del president de la FEEC, Jordi Merino, del director de l’ECAM, Jordi Magrinyà i del vicepresident, Joan Huertos.

La diada es va dividir en tres blocs on tres referents en l’escalada van venir a aportar els seus coneixements. El membre d’ECAM, Edu Marin, va ser l’encarregat de parlar d’equipacions, riscos, maniobres i motivacions des de les diferents estratègies que ha seguit en els seus darrers projectes.

Albert Segura va ser l’encarregat de parlar de maniobres d’auto-rescat un dels principals temes de la jornada i que va ser segurament el que va portar més participació per part dels membres ECAM.

L’escalador i alpinista, Ekaitz Maiz, va ser l’encarregat de tancar la jornada parlant de productes de la marca catalana, patrocinadora de la FEEC, FIXE, i de la seva aplicació correcte per a realitzar maniobres d’ancoratge.

En total més d’una cinquantena de membres ECAM van participar de la jornada de reciclatge que es repetirà en pròximes edicions.