FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 01/02/2016

Els esquiadors catalans tornen a fer podi a la segona prova de la Copa del Món, a Itàlia

Esquí de muntanya

La localitat d’Albossagia, a Itàlia, ha tornat a acollir aquest cap de setmana una prova de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya. La Valtellina Orobie és una de les proves amb més tradició del calendari internacional. Les condicions de neu no han sigut les esperades i, tal i com està passant a moltes de les proves d’esquí de muntanya disputades aquests dies, l’organització ha realitzat un gran esforç per garantir un recorregut de qualitat.

Dissabte 30. Cursa Individual

La competició s’ha obert amb la cursa individual. L’organització ha presentat el recorregut com un gran repte atlètic i molt tècnic. Degut a la manca de neu la sortida i l’arribada de la cursa a Campei s’ha realitzat a peu. Aquesta circumstància ha ofert unes imatges realment curioses. Kilian Jornet (Club Esportiu Puigcerdà) s’ha mantingut durant tot el circuit entre els tres primers. A l’última volta ha superat a Anton Palzer, i ha creuat la línia de meta agafat de la mà amb l’italià Michele Boscacci. Havia parlat amb Boscacci abans d’afrontar l’última baixada i havien decidit no disputar l’arribada degut a la perillositat del terreny, gelat i herbós. El xip ha donat la victòria a Jornet però aquest ha demanat que la primera plaça fos compartida amb l’italià. El català s’ha mostrat decebut amb la decisió de la ISMF i ha declarat: “Nosaltres, com atletes, creiem en el joc net, i en els valors de l’esquí de muntanya. Després de la decisió arbitral el podi final ha sigut: Kilian Jornet, primer; Michele Boscacci, segon; i Anton Palzer, tercer.

Diumenge 31. Esprint

L’estació d’esquí de Caspoggio ha sigut l’escenari de la primera prova d’esprint de la Copa del Món. En categoria femenina, les catalanes Clàudia Galícia (Ski Club Camprodon) i Marta Garcia (Club Excursionista Calldetenes) han superat amb èxit les classificatòries i han passat a l’última ronda. Una emocionant final ha donat la victòria a Clàudia Galícia, seguida de Laetitia Roux, i tercera Marta Garcia.

En categoria masculina, Oriol Cardona ha aconseguit pujar al podi en tercera posició. L’alemany Anton Palzer ha sigut el guanyador, i la segona plaça l’ha ocupat Robert Antonioli. Cardona ha declarat que “els esprints han sigut molt emocionants, no havia passat mai a cap semifinal, tot una sorpresa. A la semifinal he aprofitat un error de qui anava tercer i l’he pogut passar a l’última baixada, quedant tercer i classificant-me per la final. A l’última ronda la sortida ha sigut molt explosiva i m’he quedat una mica enrere. Al tram a peu he pogut recuperar posicions i passar a la quarta posició. He arribat a meta quart però degut a una penalització al suís Iwand Arnold per no fer la transició a l’àrea delimitada he acabat tercer. L’esquiador de l’Ski Club Camprodon comenta respecte al podi: “Aconseguir una tercer posició en una prova de la Copa del Món, i pujar al podi, és un somni fet realitat. Això hem dona molta força i motivació de cara a la prova europea de la setmana que ve, on concentraré els esforços en la prova vertical i esprint”.

Com comenta Cardona, el Campionat d’Europa es disputarà, coincidint amb la Copa del Món, a Suïssa, a la Alpinski, els dies 5, 6 i 7. La prova individual inaugurarà la competició el divendres. Dissabte es celebra la cursa vertical, només puntuable per la Copa del Món, i diumenge l’esprint, vàlid per el campionat europeu.

Fotografies / ISMF