FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 27/03/2016

Els equips Alís-Freixinet, Ramos-Izard i Bertran-Ortes, guanyadors de La Molina-Vallter Skimarathon

Esquí de muntanya

El Pirineu de Girona ha sigut l’escenari de la tercera edició de la cursa d’esquí de muntanya La Molina-Vallter Skimarathon, el dissabte dia 26. Amb sortida des de la Collada de Toses i arribada a Vallter, la cursa ha passat per les Valls de la Cerdanya, Núria i Camprodon, i cims emblemàtics com el Puigmal (2.910 metres) o el Noucreus (2.799 metres).

Un total de 120 esquiadors han pres la sortida disposats a afrontar 38 quilòmetres i quasi 3.000 metres de desnivell positiu. Una cursa llarga on els equips, integrats per dos o tres esquiadors, han hagut de dosificar les forces per poder completar la travessa. Oriol Montero, tècnic de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya, i que ha participat a la cursa comenta que “el traçat ha sigut molt bo, i les condicions meteorològiques han sigut favorables per el desenvolupament de la competició”.

En categoria masculina, l’equip format per Xavier Freixinet (Ski Club Camprodon) i Jordi Alís (Unió Excursionista Urgellenca) s’ha proclamat guanyador de la Skimarathon, amb un temps de 4 hores i 8 minuts. Freixinet explica: “Hem anat durant tota la cursa un grup d’equips al capdavant, i ens hem acabat repartint les places de podi. Els germans Cardona han liderat la cursa durant bona part del recorregut però uns problemes d’hidratació els han obligat a abandonar”. La segona posició ha sigut per Jordi Palomares (CE Cerdanya Pirineus) i Xavier Sadurní (Ski Club Camprodon), i la tercera per Jordi Martín i Joan Reyné (Ski Club Camprodon).

En categoria femenina, la victòria ha sigut ex aequo per les parelles Clàudia Ramos i Ares Izard (Centre Excursionista de Lleida) i Roser Ortés i Elisabeth Bertran (CE Madteam), que han creuat la línia de meta amb un temps de 6 hores i 13 minuts.

Recta final de la temporada competitiva d’esquí de muntanya

Dues clàssiques de l’esquí de muntanya català tancaran el calendari competitiu de la temporada 2015-2016. La primera serà la 17a Pocatraça, organitzada per el Centre Excursionista d’Olot, el dia 3 d’abril. Una setmana després arribarà el 58è Ral·li d’Esquí de Muntanya del CEC, el dia 10 d’abril. Ambdues proves formen part de la Copa Catalana FEEC-Millet d’Esquí de Muntaya per equips, on estan totes les places de podi per decidir.

Fotografies / Lluís Balaguer – Oriol Montero – Gael Piguillem