FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 26/06/2017

Els catalans es pengen nou medalles al Campionat d’Espanya Juvenil de Bloc

Escalada

L’equip del Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya (CTEEC) ha participat al Campionat d’Espanya Juvenil de Bloc, que s’ha disputat al rocòdrom Climbat La Foixarda, a Barcelona, el 25 de juny. En total, han competit 110 joves vinguts d’arreu de l’estat, disposats a fer-se amb el títol.

El CTEEC ha participat amb: Cedric Junqué (CE Sant Celoni), Ton Casas (GE Manlleu), Pere Borrell (UE Sabadell), Héctor Bazán (GE Manlleu), Lucía Miranda (UEC Cornellà), Rut Monsech (CE Alpicat), Rai Suñé (UE Urgellenca), Guillem Monsech (CE Alpicat), Rut Casas (GE Manlleu), Olívia Marsella (UE Sabadell) i Álex Hernández (CE Berguedà). A banda dels integrants del CTEEC, nou escaladors catalans més, com Júlia Benach (CM Sant Llorenç), Lluc Macià (CE Esparraguera) o Pau Galofre (AE Deu Dits), han competit a Barcelona.

Nou medalles pels catalans

La fase eliminatòria ha començat ben d’hora ja que el campionat ha inclòs tres categories: sub 16, sub 18 i sub 20, tant masculina com femenina. Tots els participants s’han enfrontat a 5 blocs en la fase prèvia i han tingut 45 minuts per resoldre’ls. Els equipadors Gerard Rull, Helena Alemán, José Luis Palao i Diego Marsella han ofert una gran varietat d’estils en els problemes proposats. No ha faltat res: blocs físics, tècnics, de coordinació, …

El nivell competitiu ha estat molt alt en totes les rondes prèvies i en algunes categories passar o no a la desitjada final s’ha decidit per un bonus o un intent de menys. Finalment, només sis han estats els escaladors que han passat a la final en cada categoria.

En categoria sub 16 femenina han passat a la final tres catalanes. La dificultat dels 4 blocs ha estat progressiva i Maria Benach ha protagonitzat la millor actuació, proclamant-se campiona d’Espanya. El subcampionat ha estat per Ariadna Herranz, de la federació madrilenya, i la tercera plaça per Rut Monsech. Lucia Miranda ha acabat sisena.

La final de la categoria sub 16 masculina ha estat una de les més emocionants, amb cinc catalans de sis finalistes. Héctor Bazán i Cedric Junqué s’han jugat el títol i finalment ha estat Bazán qui s’ha proclamat campió. Junqué ha estat subcampió i la tercera plaça al podi ha sigut per Pere Borrell. Ton Casas ha ocupat la quarta plaça i Lluc Macià la sisena.

Olívia Marsella i Rut Casas han estat les dues escaladores catalanes a la final de la categoria sub 18 femenina i només l’extremenya Antia Freitas els hi ha oposat resistència. Marsella ha realitzat una final molt sòlida i s’ha proclamat campiona. Casas ha patit una lesió en el tercer bloc i ha condicionat el seu resultat. Tot i així, s’ha proclamat subcampiona. Antia Freitas ha estat tercera.

En categoria sub 18 masculina Guillem Monsech no ha tingut rival. El català ha sortit a guanyar des del primer bloc i ha encadenat tres dels quatre problemes de la final, proclamant-se campió d’Espanya. Actuació per recordar. El segon classificat ha estat Eneko Carretero, de la federació basca, i el tercer Quentin Mamma, de la madrilenya.

En la darrera de les categories amb representació catalana, la sub 20 masculina, han participat en la final Pau Galofre i Àlex Hernández. Galofre ha donat la sorpresa i ha aconseguit penjar-se la plata. El campió ha estat Alejandro Crespo, de la federació extremenya. Al tercer calaix del podi ha pujat el madrileny Jorge Díaz-Rullo. Àlex Hernández ha estat quart.

En total, nou medalles pels escaladors catalans, que han demostrat el bon estat de salut de l’escalada a casa nostra, i que prometen grans resultats en un futur no molt llunyà quan assoleixin les categories absolutes.

Fotografies / Ivan Torres