FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 02/11/2023

El VII Festival de Dry Tooling enganxa l’Esquirol

Escalada Excursionisme

L’Esquirol (Osona) ha acollit el que ha estat la VII edició del Festival de Dry Tooling, organitzat, en aquesta edició, des del GE Manlleu. Un sector nou, amb 22 vies i amb graus que se situen entre el D4 i el D14,  esperava als participants, impacients de començar a tastar les noves parets per a poder practicar aquesta modalitat de l’escalada.

El Dry Tooling és un model d’escalada que consisteix en escalar una paret de roca amb piolets i grampons. L’organització ha preparat diferents vies de tots els nivells i també vies amb troncs. Aquest tipus d’escalada també es pot practicar amb gel o a la neu.

En total el festival va comptar amb pràcticament una quarentena d’inscrits de Catalunya, Aragó i les Balears, la curiositat va ser una parella dels Estats Units que va veure l’organització del festival i es va apuntar a l’esdeveniment.

Els participants va poder provar material, compartir experiències i coneixaments i posar-los en pràctica. A més a més, l’organització va preparar una jornada completa amb música, sorteig de material i àpats per a tothom. La diada es va tancar amb un sopar a l’Esquirol.