FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Cedida Ternua
Foto: Cedida Ternua

Notícies - 21/11/2022

El triple piolet d’or, Kazuya Hiraide, arriba aquest dijous a Barcelona

Alpinisme Alpinisme

Kazuya Hiraide (Japó, 1979), és un dels pocs alpinistes que han estat guardonats amb tres Piolets d’Or. Encara que no és molt conegut internacionalment, aquest alpinista és ambaixador del patrocinador principal de la selecció d’escalada de la FEEC, Ternua.  Amb l’objectiu de posar en valor la seva persona i reivindicar els èxits que el situen al capdamunt del panorama alpinístic actual, des de Ternua s’ha organitzat el “Kazuya Hiraide European Tour”. Del 22 al 30 de novembre del 2022, Kazuya Hiraide visitarà Bilbao, Barcelona, ​​Moralzarzal (Madrid), Munic (Alemanya) i Lecco (Itàlia), per explicar-nos de primera mà la seva experiència a la muntanya.

Aquest pròxim dijous 24 de novembre arriba al cinema Girona de Barcelona per a presentar el seu documental i compartir una estona amb un dels millors alpinistes del moment.

Comprar entrades

Tres Oscars de l’alpinisme

El primer Piolet d’Or de Kazuya va ser el 2009 per l’ascensió en estil alpí de la cara sud-oest del Kamet (Himàlaia) amb Kei Taniguchi, la seva parella en aquell moment, que es va coronar com la primera dona a aconseguir aquest preuat reconeixement i qui el 2015 va morir accidentalment a prop del cim de la Muntanya Kurodake (1.984 m). El seu segon Piolet d’Or va ser el 2018 per l’obertura d’una via a la paret nord-est de “Shukriya” (2.700m. WI5 M6), a la cara nord-oest del Shispare, l’agost del 2017. El seu últim Piolet d’Or ha estat a 2020 gràcies a l’ascensió al Rapakoshi (7.788 m, Karakorum, Pakistan), per la seva cara sud, fins aleshores verge, el juliol del 2019, novament al costat de Kenro Nakajima.