FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 07/05/2014

El treball ‘Excursions per la història de Collserola’ guanya el Premi Vèrtex

Cultura Societat

El treball “Excursions per la història de Collserola” elaborat per Iñaki Núñez, ha guanyat el XIV Premi Vèrtex a un recull d’itineraris de muntanya que convoca la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i Cossetània Edicions. El jurat, format pel vicepresident de la FEEC, Lluís Simó; el director de la revista Vèrtex, Francesc Vila; el director editorial de Cossetània Edicions, Josep Maria Olivé; el periodista i escriptor, Eliseu T. Climent; l’advocada i professora de la UdG, Judit Baseiria, ha escollit per unanimitat aquest treball com ha guanyador del premi en la reunió de deliberació celebrada a Barcelona ahir dimarts 7 de maig.

Els membres del jurat han destacat el recull d’itineraris centrats en el Parc Natural de Collserola per la qualitat del treball escrit i de les imatges aportades, així com els dibuixos originals fets a mà per l’autor. A més, el treball destaca per l’enfocament patrimonial de les rutes escollides i la intencionalitat divulgativa de l’autor. El premi, dotat amb 3.000 euros i la publicació de l’obra dins de la col·lecció Azimut de Cossetània Edicions, es lliurarà durant el transcurs de la festa anual de la FEEC, que aquest any se celebrarà a la tardor.

Iñaki Núñez, premiat per segona vegada

logo-cossetaniaL’autor premiat ja va guanyar el XI Premi Vèrtex, amb el treball Esquí nòrdic a Catalunya: 65 passejades amb esquís (Cossetània Edicions, 2011). Iñaki Núñez va néixer el 1940 a Sant Sebastià, on va conèixer la muntanya des de molt jove. El 1973 es va traslladar a Barcelona, on ha practicat la muntanya en totes les facetes: escalada, ascensions, esquí de muntanya, travesses, vies ferrades, esquí de fons, i les ha adaptades a les seves possibilitats. Els seus camps d’actuació han estat els Pirineus i els Alps, als quals va amb assiduïtat i passió. Va ser soci del Club Vasco de Camping i del Centre Excursionista de Catalunya. En el camp professional, ha estat informàtic.