FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 02/03/2017

El tram final d’un passamà en mal estat provoca un accident greu en una ferrada a Ulldecona

Escalada

L’accident es va produir el dilluns dia 27 de febrer a una via ferrada d’Ulldecona amb el resultat d’un jove ferit molt greu, segons confirmen els Mossos d’Esquadra. El matí d’aquest dimecres la unitat de muntanya de la PG-ME va fer una reconstrucció de l’accident greu que va tenir lloc en aquest espai del medi natural.

Després de realitzar la inspecció ocular s’ha confirmat que l’accident es va produir en cedir un cable del qual l’accidentat es trobava assegurat. Concretament, a causa de la combinació d’una instal·lació amb un acabat precari i una incorrecta maniobra d’ancoratge per part de l’accidentat.

En la inspecció s’han detectat algunes instal·lacions que presenten alguna mancança en seguretat. S’ha contactat amb els equipadors per resoldre aquestes mancances de manera urgent i es tancarà la via ferrada fins que es pugui reparar.

La UIM dels Mossos d’Esquadra ha el·laborat un vídeo on s’explica les causes de l’accident i mostra la caiguda que va patir el jove que es troba hospitalitzat en estat greu.