FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 25/11/2016

El Servei Meteorològic de Catalunya i la FEEC presentaran un nou portal especialitzat en meteo de muntanya

Societat

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) creen un nou portal web de meteorologia de muntanya. MeteoMuntanya.cat és un nou producte web d’accés a informació meteorològica que neix amb l’objectiu de ser referència en la seguretat dels qui practiquen activitats a l’aire lliure a qualsevol dels massissos del país. El portal posa a l’abast dels ciutadans nous recursos meteorològics específics per a la muntanya alhora que facilita l’accés als productes ja existents.

L’acord de col·laboració entre l’SMC i la FEEC amb la firma d’un conveni ha permès posar en marxa un nou producte de consulta i difusió d’informació meteorològica per als qui fan activitats esportives i de lleure a la muntanya.
Amb el nom de MeteoMuntanya s’ha creat un portal que combina les potencialitats d’un web amb la flexibilitat d’un bloc, facilitant l’accés a una gran varietat d’informació meteorològica des de qualsevol indret del país de forma optimitzada pels diversos dispositius mòbils.
Predicció automàtica per a trenta-cinc cims de Catalunya
Dins dels dos apartats de Predicció cal destacar que s’hi podrà trobar una nova predicció automàtica per a dinou cims d’arreu del país, que s’afegeixen a setze dels existents pel Pirineu, i que s’han seleccionat amb la intenció de donar resposta a la important afluència de gent que realitza activitats a l’aire lliure a molts dels massissos que queden fora de l’àmbit del Pirineu.

El nou portal es presentarà aquest pròxim dilluns 28 de novembre a les 12 del migdia a l’observatori Fabra. A la presentació hi participaran el director del SMC, Oriol Puig, el president de la FEEC, Jordi Merino i l’alpinista Ferran Latorre.