FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 12/09/2019

El ral·li d’escalada de Terradets bufa 10 espelmes

Pallars Jussà

Escaladors d’arreu del món podran gaudir d’una nova edició del Ral·li d’Escalada de Terradets, entre els dies 20, 21 i 22 de setembre, que enguany celebra el seu 10è aniversari. El Club Alpí Virtual torna a ser l’organitzador d’aquests tres dies que per a molts escaladors ja és una cita marcada en el seu calendari.

El Ral·li consisteix en escalar el màxim nombre de vies de gran longitud, entre 200 i 500 metres, localitzades a la paret de les Bagasses, al Congost de Terradets, i en parets properes, en un temps màxim de 12 hores. Cada via d’escalada del ral·li té una determinada puntuació en funció de la seva longitud, la seva dificultat, la complexitat del seu recorregut, el tipus d’equipament, etc. Un cop complertes les 12 hores, la suma de punts determinarà quina és la cordada guanyadora del ral·li. Tots els equips hauran de tenir molt clar el reglament que obliga a adoptar una sèrie de normes de seguretat per a les cordades.

La recepció començarà el divendres 20 de setembre a partir de les 6 de la tarda a la piscina de l’Hotel Terradets, amb un aperitiu de benvinguda que donarà pas a la presentació del International Climbers Meeting de Paklenica (Croàcia). El dissabte, el tret de sortida del ral·li es donarà a les 8 del matí i finalitzarà a les 8 del vespre. Durant tot el dia també hi haurà activitats complementàries, oferint bones opcions per escalar sense la necessitat de competir, per qui vulgui apropar-se a Terradets.

Com ja és habitual, la cita comptarà amb escaladors d’arreu del món a més a més dels catalans, provinents d’Almenya, Itàlia, Croàcia, Anglaterra, Espanya i França.