FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 01/07/2015

El Raidaran, Copa Catalana i Campionat d’Europa de Raids d’Esports de Muntanya

Raids d'esports de muntanya

La segona edició del Raidaran es consoldia enguany com a prova del calendari de Raids d’Esports de Muntanya de la Federació d’Entiats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i fa un pas important cap endavant, acollint el Campionat d’Europa. 15 equips internacionals arribaran a Catalunya per unir-se als equips locals i disputar la prova entre els dies 2 i 5 de juliol.

feec-noticies-raidaranEls organitzadors, el Club Excursionista Sant Quirze del Vallès, qualifiquen el Raidaran de prova dura i alpina, catalogada com a categoria A. Els atletes tindran 1.000 metres de desnivell positiu, i arribaran a 3.000 metres amb zones encara amb neu. El raid destaca per la varietat de proves, entre les quals s’inclouen el trekking, la BTT, el caiac, el ràfting, la via ferrada, el barranquisme, el paddle-surg, l’escalada i el ràpel i, a més a més, com és habitual, també es posarà a prova la orientació dels equips.

A la prova hi participa l’equip Vall Fosca, dos conjunts holandesos, un de basc, dos d’Elx, un de Múrcia i un de base gallega. La participació catalana la completen l’Aventura Xperience-SportHG, el TwoNav Terres de l’Ebre, l’Indiketes i el Raidaventura.org. Els premis que repartirà la prova estan valorats en 4.000 euros.

El Raidaran supera el seu àmbit geogràfic i arriba a la Vall Fosca

L’emblemàtic espai natural al nord del Pallars Jussà acollirà una etapa i donarà un impuls logístic a la prova, que per primer any superarà l’àmbit geogràfic de la Vall d’Aran. La Vall Fosca i l’Ajuntament de Torre de Capdella esdevindran elements fonamentals en l’organització del Raidaran -l’única prova internacional de raids d’aventura que se celebra a Catalunya. La competició s’endinsarà a la Vall Fosca en la jornada de divendres, on tindrà lloc una emocionant prova de barranc a la Torre de Capdella, una etapa de BTT per sota dels dominis del telefèric de la Vall Fosca, i l’inici del tram de trekking que ha de portar els “raiders” des de l’Estany Gento fins a Taüll.