FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 23/05/2022

El planter català domina ‘l’escolar’ de Curses per Muntanya

Curses per Muntanya Seleccions catalanes

La selecció catalana torna amb un grapat de pòdiums dels campionat estatal en edat escolar de Curses per Muntanya, que s’han celebrat a la localitat de Béjar (Castella i Lleó).

El campionat ha celebrat les modalitat de curses en línia i verticals. Per la vertical es va dissenyar dos recorreguts diferents per a les categories Infantil i Cadet.

Els infantils (13-14 anys) havien de superar un recorregut de 1Km 340m amb un desnivell de 295d+ a l’estació d’esquí de la Covatilla. Els esportistes catalans van dominar la vertical amb la victòria en categoria masculina de Joan Guiteras (CE Moianès Independent) i la segona posició de Marc Font (CE Moianès Independent) a més a més en categoria femenina cal destacar que Aina Roca (AE Mountain Runners del Berguedà) va aconseguir pujar al segon calaix del pòdium i proclamar-se subcampiona.

Pel que fa als cadets (15-16 anys) el recorregut presentava un perfil amb 3,1KM i 420d+. Els joves esportistes catalans tampoc van fallar i l’equip dirigit per Pere Rullan va aconseguir el doblet.

En categoria femenina les catalanes van fer el ple absolut i es van emportar totes les medalles. Gabriela Lasalle (AE la Mitja del Castell) es va proclamar campiona, Uma Plans (CE Moianès Independent) i Clàudia Llesuy (CEPS), la van acompanyar al pòdium. Rut Córdoba (CE Sant Quirze) va ser quarta i Míriam Recasens (GE Forces, Forts, Ferms) cinquena, fent que les cinc esportistes de l’equip català ocupesin el top 5 de la cursa.

En categoria masculina victòria per Biel Sagués (CE Moianès Independent) i tercera posició per Martí Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) que van posar color català al pòdium. El combinat català també va guanyar la classificació per equips en categoria infantil i cadet de la vertical.

La forta calor que ha fet aquest cap de setmana ha marcat les dues curses i ha fet que els esportistes fessin un esforç extra per a poder disputar la competició amb les altes temperatures.

Èxit individual i col·lectiu 

Segurament en aquestes edats de formació més enllà de l’èxit individual dels esportistes un dels grans reptes és el treball en equip i de formació que es va aconseguir també en aquests campionats amb les victòries col·lectives del combinat català.

Cal destacar el potencial dels corredors i corredores per muntanya catalans en edat de formació gràcies a la feina feta des de les escoles de trail del país que han esdevingut referent en l’esport de muntanya base.

Les curses en línia van deixar resultats pràcticament idèntics pels joves valors del planter de les Curses per Muntanya del país.

En categoria infantil en una cursa amb poc més de sis quilòmetres i 238d+, Joan Guiteras va repetir victòria i sumava el primer doblet català del cap de setmana. Guiteras però va estar acompanyat al pòdium d’Aratz de la Viuda (CE Moianès Independent) i Marc Font fent un ple català. Gerard López sisè i Ernest Torrent setè van situar tots els esportistes de la FEEC entre el top 10.

En categoria femenina, Aina Roca tornar a proclamar-se subcampiona i Blanca Martin va tancar el top 10.

Pel que fa als cadets el binomi Biel Sagués, Gabriela Lasalle no va fallar i van aconseguir també el campionat en línia per a la selecció catalana.

Les noies van repetir el ple que ja s’havia aconseguit en la cursa vertical amb un intercanvi de posicions. Clàudia Llesuy va ser segona, Uma Plans tercera, Rut Córdoba quarta i Míriam Recasens cinquena.

Els nois per la seva banda Martí Costa es va tornar a penjar el bronze en la cursa en linia, Nil Vilanna (AE Trail Xics Montseny) va ser novè i Nil Rovira (UEC Gràcia) va tancar també el top 10.

Els paratges de Llano Alto i Peña de La Cruz, han estat els encarregats d’acollir la prova a línia.