FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 08/09/2015

El Pla de Santa Maria acull la quarta edició de la Cursa per Muntanya El Replà

Curses per Muntanya

El Centre Excursionista La Xiruca Foradada, del Pla de Santa Maria (Alt Camp), organitza la Cursa per Muntanya El Replà, el 13 de setembre. La prova s’ha consolidat al calendari i en la quarta edició entra per primer cop dins del Circuit de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), patrocinat per Cébé i Tuga Active Wear.

Aquest any es podrà escollir entre tres distàncies. Un circuit curt de cinc quilòmetres, un altre de 13,5 quilòmetres, i la cursa reina, de 21 quilòmetres i 1.032 metres de desnivell positiu. Aquesta última és la que forma part del circuit de la FEEC. Entre els tres circuits hi han disponibles 200 dorsals i les inscripcions estan obertes fins el 10 de setembre.

La cursa de 21 quilòmetres enllaça bona part del recorregut de la de 13,5 quilòmetres amb una zona de corriols oberts expressament per la prova, i amb la pujada explosiva al Tossal Gros. Des d’aquest punt emblemàtic de la serra de Miramar, i travessant la Planota d’en Faló, s’arriba per la zona nord de la serra fins al Replà de Sant Ramon. És en aquest punt on comença un vertiginós descens fins a línia de meta. Segons l’organització, els corredors més ràpids no baixaran de les dues hores per completar el recorregut.