FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies - Foto: Sergi Boixader
Feec Notícies - Foto: Sergi Boixader

Notícies - 07/07/2021

El Pedraforca s’il·luminarà en favor de la llibertat i el dret d’autodeterminació

Berguedà Alpinisme Excursionisme Societat

El vespre del dissabte 10 de juliol l’emblemàtica muntanya del Pedraforca (Berguedà) s’il·luminarà en favor de la llibertat i el dret d’autodeterminació. Aquesta serà la primera mobilització organitzada conjuntament per entitats catalanes i basques, concretament per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Gure Esku, amb la col·laboració de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, el suport d’Òmnium Cultural i Artistes de la República.

Aquesta iniciativa serà només una petita mostra de la mobilització conjunta prevista per a l’estiu del 2022, la Via Pirinenca, amb la qual es pretén il·luminar el Pirineu català.

A més a més, just abans il·luminar el Pedraforca, se celebrarà una presentació a les 21h al llogarret de Sant Ponç de Molers per donar a conèixer els objectius polítics, les claus i les característiques principals de la gran mobilització prevista per a l’any que ve. Des d’allà es podrà seguir la il·luminació del Pedraforca, que començarà just en acabar la presentació. En aquest acte polític hi participaran Elisenda Paluzie, presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana; Amalur Alvarez, portaveu de Gure Esku Dago; un representant de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural i Artistes de la República.

Pel que fa als vehicles privats, el conductor haurà de descarregar els acompanyants prop d’on es farà l’acte polític i haurà de continuar fins a trobar els punts habilitats per l’aparcament. Allà hi haurà un bus que retornarà al conductor al mateix punt on ha deixat els seus acompanyants. Tant les places d’aparcament com l’acte polític tenen un aforament limitat.

La FEEC col·laborarà amb aquesta iniciativa en el pla organitzatiu i de seguretat a la muntanya. La participació en l’acció d’il·luminar el Pedraforca serà restringida.

Una iniciativa doble i simultània en terra basca

En terres basques també s’il·luminarà simultàniament la Peña de Aia/Aiakp Harria de manera que les llums es puguin veure des de diferents perspectives. També es desenvoluparà un acte polític per presentar la mobilització del 2022 en un mirador amb vistes a la muntanya situat a prop de la ikastola Orereta.