FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 10/09/2014

El món de l’esport presenta la ruta dels Senders del 1714 per commemorar el Tricentenari

Cultura Excursionisme Societat

En el marc del Tricentenari, que commemora el fatal desenllaç de la Guerra de Successió a Catalunya, la Federació i la Generalitat impulsen els Senders del 1714. La presentació d’aquesta ruta va tenir lloc al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Doctor Melcior Colet, a Barcelona, ahir dimarts 9 de setembre, a les 20 hores. En l’acte hi van participar: el secretari general de l’Esport, Ivan Tibau; el president de la President de la UFEC, Gerard Esteva; el president de la FEEC, Jordi Merino; i el vicepresident i cap de l’Àrea de Territori de la FEEC, Josep Casanovas.

El projecte amb el lema “Caminem per fer història” neix per promocionar i posar en valor l’excursionisme i el coneixement del país. La ruta de 645 quilòmetres distribuïda en 28 etapes relliga els deu punts clau dels fets del 1714 aprofitant la xarxa oficial de senders homologats de la FEEC. En aquesta ocasió, per recórrer els senders de la història del 1714 pels escenaris més destacables de la desfeta, llocs carregats de simbolisme que tenen un excepcional interès patrimonial i paisatgístic, amb una variada oferta cultural i d’oci al seu voltant.

La samarreta dels Senders del 1714

Amb motiu de la presentació de la ruta, la descripció de la qual està disponible al web de la Federació, també s’ha realitzat una samarreta commemorativa que es posarà a la venda a la Botiga de la FEEC a partir del 13 de setembre. Per avançat es podrà adquirir a la parada que la Federació instal·larà a la Mostra d’Entitats dels Països Catalans del passeig de Lluís Companys, demà dijous amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya de l’11 de Setembre.

La Federació ha dissenyat aquesta samarreta per donar a conéixer el projecte Senders del 1714 i commemorar el Tricentenari. Aquest projecte forma part del Campus Esportiu del Tricentenari que engloba les actuacions esportives de la commemoració dels 300 anys dels fets de 1714. La FEEC participa en aquesta iniciativa amb la potenciació del senderisme i els camins del Tricentenari.