FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 24/01/2022

El món de les Curses per Muntanya de dol i consternat per la mort sobtada de Josep Maria Pijuan ‘Piju’

Vallès Occidental Curses per Muntanya

Una auturada cardíaca ha estat la causa de la mort de l’esportista de muntanya, Josep Maria Pijuan ‘Piju’ amb només 40 anys. L’esportista nascut a Tarrega ha mort quan participava a la Llanera Trail, organitzada per la que era actualment la seva entitat la UE Sabadell.

Pijuan havia format part de la selecció catalana de Curses per Muntanya i tenia un ampli currículum en el circuit de Curses per Muntanya català on va formar part de l’equip Borges Trail. Els seus inicis com a corredor per muntanya van ser formant part de la AAEET de Valls i posteriorment AE Blancafort.

Aquest urgellenc establert a Sabadell, va participar en diferents proves de la Copa del Món de Curses per Muntanya a la primera dècada dels 2000, on va compartir cuses i competició amb esportistes destacats com Núria Picas o Kilian Jornet.

Precisament Jornet o Picas han recordat la figura del Josep Maria Pijuan en piulades a les xarxes socials.

Els dos esportistes no han estat els únics que han recordat la figura de Pijuan. L’actual Seleccionador Català de Raquetes de Neu i Curses per Neu, Just Sociats o l’esportista i tècnic de la FEEC Marc Toda, el que va ser seleccionador català de Curses per Muntanya i actualment tècnic de la selecció, Fernando Rosa, l’atleta Marta Galimany i altres esportistes i curses també han volgut recordar les seves aventures al costat de Josep Maria Pijuan.

L’actual seleccionador de Curses per Muntanya, Pere Rullan, ha compartit també una fotografia amb Josep Maria Pijuan en un pòdium i ha lamentat la mort de l’esportista urgellenc.

Des de la FEEC el director tècnic, Ferran Latorre i el mateix president, Jordi Merino, que seguia la cursa en directe també han mostrat la seva consternació per la mort de Josep Maria Pijuan.

Les mostres de condol han arribat des de molts corredors i corredores que van coincidir amb el ‘Piju’ en diferents curses i que han destacat el seu valor com a corredor de muntanya però també el seu perfil més humà.

La FEEC vol manifestar el seu condol i el suport per a familiars, amics i la gent de la UE Sabadell que estaven al costat del Piju.