FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 19/12/2014

El mirador del Pedraforca, nou equipament adaptat per a persones amb mobilitat reduïda

La Xarxa de Parcs de Catalunya ha construït una rampa de fusta tractada amb pendents suaus preparada per a persones amb mobilitat reduïda a l’accés del mirador del Pedraforca, entre Saldes i Gósol. El mirador està situat a peu de carretera i a deu minuts a peu del refugi Lluís Estasen de la Xarxa de Refugis de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

Durant els darrers anys el parc natural està duent a terme un esforç per a poder fer accessibles a persones amb mobilitat reduïda els seus equipaments més emblemàtics i concorreguts, com és el cas del mirador, que és un dels indrets amb més nombre de visitants a l’any.

L’accés al mirador del Pedraforca s’ha fet possible gràcies a una rampa de fusta tractada, equipada amb uns sòcols inferiors, una barana de seguretat a cada banda i un passamà, i els taulons estan gravats per a que no rellisquin quan estiguin mullats. El pendent longitudinal de la rampa és inferior al 10% i els trams són de menys de 10 m de llargada, per tal que pugui ser accessible per a cadires de rodes sense acompanyant. A més a més, a l’aparcament s’han senyalitzat dues places reservades.