FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

El jove escalador català Eduard Marín, premi FEDME a les Millors Activitats Alpinístiques i d’Escalada 2014 | FEEC

Notícies - 25/11/2014

El jove escalador català Eduard Marín, premi FEDME a les Millors Activitats Alpinístiques i d’Escalada 2014

Escalada

El jove barceloní membre del Foment Excursionista de Barcelona i alpinista del Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC) de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Eduard Marín, ha aconseguit el Premi FEDME en categoria d’escalada en paret per l’activitat Pan Aroma 8c/8+ al cim de l’Ovest de Lavaredo (Itàlia).

Aquesta activitat d’escala va consistir en encadenar tots els llargs de Pan Aroma, a les Dolomites italianes, en un dia i al primer intent, després de dures proves durant vuit dies juntament amb el seu pare, Francisco Marín. El dia que va realitzar el repte, Eduard Marín va començar a encadenar llargs a les 7 del matí, i va acabar a les 6 hores del dia següent, passant la nit a la paret a causa d’una forta tempesta.

El guardó, dotat amb 2.500 euros, serà lliurat en la gala dels Premis FEDME a les Millors Activitats Alpinístiques i d’Escalada d’Alt Nivell 2014 que se celebra en la Trobada Anual de Muntanyencs de la FEDME a Madrid el proper el 13 de desembre.

Altres premis FEDME destacats

En les altres tres categories, Iker Arroitajauregui, de la Eusakl Mendizale Federazioa, serà premiat en categoria d’escalada esportiva i bloc per Jour de Chasee 8c a Fontainebleau (França); Javier Bueno, de la Federació Aragones de Muntanyisme, en categoria d’Escalada en Gel i Drytooling, per Elementairteilchen, IV, M8, WI6, 300 m a Kandersteg (Suïssa); i Mikel Zabalza, de la Federació de Navarra d’Esports de Muntanya i Escalada, en alpinisme extraeuropeu, per Via ‘2t’, 1.000 m 6b, A3, M5 a la Torre Sur del Paiju Peak (6.100 m, Pakistan).