FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 11/04/2024

El documental de Jordi Pons s’estrenarà el 7 de maig al CaixaForum

Barcelonès Alpinisme Alpinisme Escalada Clàssica

“Jordi Pons és molt més que un alpinista català, és una figura destacada de la nostra societat, molt conegut arreu del país i un referent pels muntanyencs catalans” amb aquesta referència comença l’explicació de Jaume Altadill, director del documental, que explica la trajectòria singular de l’alpinista català Jordi Pons durant els 90 anys de la seva vida.

Aquest any se celebraran els 50 anys exactes que Jordi Pons, fent cordada amb Emili Civis i Josep Manuel Anglada aconseguien fer el cim de l’Annapurna est de 8.026m i es convertien en els primers catalans en assolir un cim de més de 8.000m.

En motiu d’aquest esdeveniment tant significatiu pel país i de la celebració dels 90 anys de Jordi Pons, s’ha tirat endavant un documental on es narra la vida de l’alpinista barceloní i on sota el títol “Jordi Pons, quan els recors pesen més que les esperances” es fa un viatge amb el mateix Pons per diferents moments de la seva vida centrats en l’ascensió de l’Eiger, un dels cims més emblemàtics dels alps.

Pons arriba també als setanta-cinc anys dedicats a la muntanya

Aquest dijous es farà una preestrena al Centre Excursionista de Catalunya destinada als socis del centre i col·laboradors en el documental i el pròxim 7 de maig a les 19h es farà l’estrena oficial del documental al CaixaForum de Barcelona, que acollirà aquesta primera projecció.

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha participat en aquest documental i també en la presentació del documental del que és, fins ara, l’únic membre d’honor de la FEEC.

Les entrades són gratuïtes i ja estan disponibles al web de la FEEC en aquest enllaç. Per a poder presenciar en directe l’estrena del documental s’ha de reservar de forma obligada una invitació.