FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 30/10/2023

El ‘Dia del cim’ s’enfila a la Punta del Pallars

Baix Camp Excursionisme 100 cims Excursionisme

El Dia del cim, proposta del Comitè dels “100 Cims” de la FEEC, torna amb una sortida a la Punta del Pallars (551 m) al municipi de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp) el pròxim 25 de novembre.

Aquesta iniciativa va iniciar-se l’any 2015 amb l’objectiu de visitar un cim que podria formar part de la darrera ampliació del llistat dels “100 cims”. En el Dia del cim s’ha ascendit al serrat de Sant Isidre (Berguedà), Santa Bàrbara (Baix Camp), el Cogulló (Noguera), Puigdefrou (la Selva), Sant Miquel del Mont (Garrotxa) i el Roc de Migdia (Solsonès). El Comitè ha decidit reprendre l’activitat visitant alguns dels cims incorporats a l’ampliació de l’any 2022.

La sortida a la Punta del Pallars comptarà amb un itinerari circular de 9 km i un desnivell positiu de 500 m. Els participants pujaran a la Mola de Nadell pel grauet de Nadell, en un pas equipat amb cordes i cadenes. Opcionalment, podran acostar-se a la cova de Nadell. Tot seguit, arribaran al coll de les Portes, des d’on es farà l’anada i tornada a la Punta del Pallars. Des del coll, tornaran al punt d’inici. La durada del recorregut serà d’unes quatre hores.

El punt de trobada serà a la zona esportiva de Masriudoms (Baix Camp). L’hora de trobada serà a les 8.30 h i, des d’allà, els participants aniran cap al punt de sortida de l’excursió. Caldrà que portin menjar i beguda per a la jornada.

Tothom qui ho desitgi pot acompanyar els membres del Comitè a fer l’excursió; només cal estar federat. No obstant això, cal tenir present que tots aquells que hi assisteixin ho fan sota la seva responsabilitat, i malgrat que hi ha un itinerari previst, pot variar en funció de les circumstàncies.

Per a realitzar aquesta activitat no cal inscripció prèvia, tot i que els interessats han d’enviar un correu electrònic a 100cims@feec.cat.

El Comitè dels “100 Cims” fa una crida a les entitats per tal que alguna es faci càrrec del Dia del cim de 2024.