FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: CTAC
Foto: CTAC

Notícies - 06/03/2023

El CTAC realitza les proves d’accés amb un alt nivell dels participants

Berguedà Alpinisme Centres de tecnificació

El Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya ha realitzat al Berguedà les provés d’accés per a les tres pròximes temporades.

Les proves s’han fet amb dues jornades repartides amb una jornada d’escalada amb roca, amb escalada d’autoprotecció, escalada artificial i escalada en lliure. La tarda de la primera jornada es va reservar per una prova de resistència d’Esquí de Muntanya i la segona jornada es va centrar amb proves d’escalada en gel i escalada mixte al Pedraforca.

En total es van presentar 61 currículums d’aspirants dels quals es va fer una preselecció de 28 currículums per a realitzar les proves. En total van fer les proves 15 noies i 13 nois amb un nivell molt alt sobretot pel que fa a les noies.

D’aquests 28 aspirants finals, només 12 seran els escollits per formar part del centre, 6 nois i 6 noies que durant els pròxims tres anys entreran en el programa de tecnificació d’alpinisme.

El tècnics, Roger Cararach i Marc Toralles, han destacat l’alt compromís i l’alt nivell tècnic i físic dels aspirants i en els pròxims dies donaran a conèixer la llista definitiva.

L’objectiu del CTAC és crear un petit equip de joves alpinistes d’alt nivell potenciant les seves qualitats físiques i motrius, donant formació sobre tècnica, tàctica i estratègia en diverses modalitats de l’alpinisme modern i aportant coneixements i experiències úniques per a la formació integral dels alpinistes. L’equip definitiu, després de la celebració d’aquestes proves, serà fix per les temporades 2023, 2024 i 2025, anys en què no es duran a terme proves d’accés al CTAC.