FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 16/06/2015

El CTAC es concentra a Barcelona per practicar tècniques d’autorrescat

Alpinisme

L’última concentració del Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC) s’ha fet aquest cap de setmana del 13 i 14 de juny a Barcelona, sota la coordinació de Toti Valés i Elies Coll. Els joves han practicat tècniques d’autorrescat i tècniques d’entrenament per a millorar el seu nivell d’escalada, amb la mirada fixada en l’expedició al Kirguizistan, on marxen uns quants components del CTAC avui dimarts 16 de juny i fins el proper 15 de juliol.

El CTAC va poder concentrar-se a les instal·lacions del rocòdrom CLIMBAT on es va fer la formació de dissabte i les d’IRATA, un centre de formació per a treballs verticals, on es va fer la formació de diumenge. Es van explicar i practicar les tècniques d’autorrescat, utilitzant el mínim material possible, per resoldre diverses casuístiques d’accidents en escalada: caiguda d’un primer de cordada, caiguda d’un segon de cordada, caiguda d’un tercer de cordada, ràpel sobre una corda massa tensada, contrucció de camilles i motxilles per traslladar ferits utilitant la corda d’escalada, i muntatge d’hamaca de paret, tant a peu pla com penjats al buit.

A més a més, els alpinistes han fet testos dels diferents tipus de força, tan els componenets masculins com femenins de l’equip, i s’han explicat les diferents tècniques per saber com millorar la força i com millorar el factor psicològic, que tan influeix en el món de l’escalada i l’alpinisme.

Fotografies: Elies Coll