FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 04/05/2017

El Coll dels Belitres, punt d’unió del sender E12 entre Catalunya i França

Cultura Senders

El Coll dels Belitres, enlairat a 165 metres sobre el nivell del mar, va ser un dels principals punts de sortida cap a l’exili dels republicans catalans al final de la Guerra Civil espanyola. Arribant a l’equador del Catalonia Trek Festival, s’ha dut a terme, aquest dimecres 3 de maig, un acte d’agermanament entre la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i la Federació Francesa de Senderisme (FFRP) en aquest punt d’unió transfronterer entre el tram català i francès de l’E12 (GR 92 a Catalunya).

Més de 300 senderistes han pujat de Colera al Coll dels Belitres, complementant l’excursió amb una visita a la localitat francesa de Banyuls de la Marenda. A l’acte, al qual s’hi han afegit al voltant de 120 senderistes provinents de França, hi han assistit uns 430 excursionistes de més de 15 nacionalitats diferents.

L’alcalde de Cervera de la Merenda ha estat l’encarregat d’obrir l’acte, seguit dels parlaments de l’alcalde de Portbou, Josep Lluís Salas, i el diputat de la 4a circumscripció dels Pirineus Orientals, Pierre Aylagas. Per la seva banda, la presidenta de l’Associació Europea de Senderisme (ERA), Liss Nielsen ha remarcat la “importància de conservar els senders per compartir vivències junts”. El president de la FEEC, Jordi Merino, ha posat en relleu el lloc simbòlic on ens trobàvem com a punt de pas dels exiliats, ja que “la memòria històrica ha de perdurar en els nostres camins”. Ha tancat l’acte el president de la Federació Francesa de Senderisme (FFRP), Robert Azaïs, el qual ha entregat un reconeixement d’agraïment a la federació catalana.

El sopar de germanor marca l’equador del Catalonia Trek Festival

Arribats a mitja setmana d’aquest esdeveniment senderista i cultural, els 600 participants s’han agrupat al pavelló municipal de Roses per celebrar el sopar de germanor del Catalonia Trek Festival. En un acte presentat per Quim Pons Casadesús i Helle Kettner, s’ha fet agraïment a l’Ajuntament de Roses per la seva bona predisposició i facilitats a l’hora d’organitzar aquest esdeveniment i a tots els voluntaris i professionals que han fet possible la seva realització.

Al sopar també hi han participat els Vailets de l’Empordà, els quals han descarregat un pilar de 3 caminant, un 3d6 i un pilar de 4. L’acte ha culminat amb l’actuació de l’orquestra Nova Saturno.