FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 04/11/2014

El Club Alpí de Palamós ofereix dos documentals i una pel·lícula en les Jornades de Muntanya i Natura 2014

Cultura

El Club Alpí de Palamós organitza les vuitenes Jornades de Muntanya i Natura amb dos documentals i una pel·lícula del 7 al 14 de novembre. Les jornades, que compten amb el suport del Departament d’Esports i les àrees de Medi Ambient i de Cultura de l’Ajuntament de Palamós, a més del patrocini d’Urbaser i Hutchinson, tindran lloc a diversos espais del municipi del Baix Empordà amb l’entrada gratuïta.

Documental: “Radiografia de l’ultra amateur”

Al Teatre Auditori “la Gorga” de Palamós, el divendres, 7 de novembre, a les 21.30 hores.

El documental dels autors Josep Serra i Mateu, Oriol Borràs, Miquel Silva, Francesc Riera i Àlec Ramon, parla dee com als ulls dels profans, córrer més de 100 quilòmetres sense parar pot suposar una gesta excepcional. I passar dues nits sense dormir amb tot el cos adolorit pot semblar bogeria, temeritat o massoquisme.
 Amb tot, la majoria d’ultrafondistes són gent normal que intenta combinar família i feina amb la passió del córrer i de la muntanya.

Pel·lícula: “Into the wild”

Al Cinema Arinco de Palamós, el dijous, 13 de novembre, a les 21.30 hores.

Pel·lícula basada en el llibre del muntanyenc i periodista Jon Krakauer, escrit el 1996, amb guió i direcció de l’actor i director nord-americà Sean Penn, estrenada el 2007 i protagonitzada per Emile Hirsch, William Hurt, Marcia Gay Harden i Catherine Keener. Aquest film explica la història de Christopher McCandless, un jove nord-americà que, després d’acabar els estudis universitaris, decideix allunyar-se de la societat amb la qual ha conviscut. 
Els problemes familiars i l’afició per la lectura naturalista i existencialista el marquen de tal manera que pren l’opció de convertir-se en un rodamón. Després de més de dos anys travessant Califòrnia, Oregon i Dakota del Sud, rep l’impuls de viure tot sol amb contacte directe amb la natura. Tant és així, que s’instal·la a Alaska, on hi troba un vell autobús abandonat que li fa de refugi. Amb un vell rifle i llibres de plantes silvesteres mirarà d’engegar un nou estil de vida lluny de convencions a les quals estava acostumat.

Documental: “Els meus set cims. Un camí per superar el càncer”

Al Teatre Auditori “la Gorga” de Palamós, el divendres, 14 de novembre, a les 21.30 hores.

Aquest documental dirigit per Joan Riedweg
 està Basat en el llibre “Els meus Set Cims”, de Joan Clofent, un enamorat de la muntanya i practicant de tota mena d’esports que hi estan relacionats -excursionisme, alpinisme, escalada i esquí de muntanya-, però també d’altres que es fan en el seu àmbit, com les curses de resistència i la bicicleta tot terreny. L’any 2005 se li detecta un càncer que evoluciona de manera molt desfavorable, tot i el pronòstic optimista del primer moment. Llavors decideix iniciar un camí personal de superació de la malaltia i busca la complicitat de la seva estimada muntanya per centrar-se en el que ell anomena “els meus set cims”. Ven les participacions en la seva empresa i es dedica a conquerir els cims més alts de cada continent. Al maig de 2012 va culminar el seu projecte pujant el sostre del món, l’Everest. Tenia 66 anys i 9 mesos i es va convertir en el muntanyenc més veterà en assolir-lo. Esdevé un testimoni excepcional de superació del càncer a través de la muntanya, i de la muntanya a través de la malaltia.