FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 17/10/2022

El Circuit Català de Caminades de Resistència continua amb La Mola-Santa

Vallès Occidental Caminades de resistència

Aquest cap de setmana ha tingut lloc la setena edició de la marxa de resistència la Mola-Santa, organitzada pel Centre Excursionista de Santa Perpètua i el Club Excursionista Independent de Catalunya. Com el seu nom indica, és una marxa o caminada de mitjà recorregut de resistència que transcorre per una part del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l’Obac “La Mola”, i passa pels termes municipals de Caldes de Montbui, Sentmenat i la població que regenta la nostra entitat, Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental).

Aquesta caminada forma part del Circuit Català de Caminades de Resistència (CCCR) de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

En aquesta ocasió, i com a novetat, la caminada ha tingut dos opcions de recorregut: un recorregut llarg de prop de 50 quilòmetres que s’ha iniciat al Coll d’Estenalles, per a les persones més agosarades. (puntuable pel CCCR); i un recorregut curt de prop de 36 quilòmetres, que ha començat a l’ermita de Les Arenes, fet per a les persones que es volien iniciar en les caminades de resistència.

El recorregut principal, la marxa llarga, ha transcorregut per llocs tan emblemàtics com són el monestir de Sant Llorenç de Munt i el pic del Vent –tots dos cims del repte de “100 cims” de la FEEC–, i ermites que varen servir de resguard durant les guerres dels Carlins, com la de Sant Jaume de Vallverd. Un dels avituallaments també s’ha situat a l’ermita de les Arenes.

En el transcurs del recorregut, els més de 230 participants, a part de poder gaudir d’una reserva natural tant important com és aquesta i de les meravelloses vistes que ofereix del Vallès i comarques veïnes, han pogut conèixer llocs inhòspits i força desconeguts.