FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 15/06/2022

El Circuit Català de Caminades de Resistència continua amb la 15a Transfronterera Cap del Rec

Cerdanya Caminades de resistència

El Circuit Català de Caminades de Resistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha seguit aquest cap de setmana amb la 15a edició de la Transfronterera Cap del Rec, organitzada pel Club Muntanyenc Sant Cugat.

Aquesta prova, tot i que el 2019 va passar a anomenar-se Transfronterera Cap de Rec, encara conserva la denominació Memorial Narcís Castanyer en reconeixement al que va ser el president del Club i membre fundador i actiu participant d’aquesta marxa.

El circuit ha constat de 49 quilòmetres al voltant dels extraordinaris paisatges de la Cerdanya i Andorra, fent una ruta circular al voltant de la Tossa Plana de Lles. Com ja és habitual, els participants han sortit a les 6 del matí des del Refugi del Cap del Rec, a 1.986 metres, i han finalitzat al mateix refugi completant un total de 5.000 metres de desnivell acumulat.

Tot i ser una caminada dura, és atractiva i engrescadora per la diversitat i bellesa del paisatge amb un recorregut variat. Només un 2% del circuit és per sobre d’asfalt, la resta es duu a terme per corriols, pistes i camins de terra. Tanmateix, s’han visitat llocs tan emblemàtics com el Port de Vallcivera, la Font de la Closa, el Refugi de Perafita, el Coll de Sant Vicenç i els Estanys de la Pera.

La 33a Marxa Gràcia – Montserrat, el 18 de juny

El pròxim 18 de juny la 33a Marxa Gràcia – Montserrat serà la propera caminada del calendari de Caminades de Resistència de la FEEC. La prova, organitzada per la Unió Excursionista de Catalunya, tindrà un recorregut de 63 quilòmetres amb gairebé 4.700 metres de desnivell, que sortirà des de l’antiga vila de Gràcia (Barcelona) fins arribar a Montserrat.