FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 12/12/2023

El Centre Excursionista Montserrat engega un micromecenatge per a publicar el llibre del seu centenari

Bages Entitats

Un llibre recollirà la història del Centre Excursionista Montserrat, redactat majoritàriament per Francesc Roma i Casanovas, especialista del moviment excursionista del país. L’entitat engegarà un micromecenatge a través del web de Verkami per finançar la seva impressió i distribució.

L’any passat el Centre Excursionista Montserrat (CEM) de Manresa celebrava el centenari de l’entitat, 1922-2022, amb un seguit d’actes que es van allargar fins enguany. Ara, el pròxim 3 de desembre, es posarà fil a l’agulla a un dels projectes del centenari: publicar un llibre on es reculli la història del CEM.

Bona part de la feina de documentació històrica del llibre ha estat redactada de la mà d’en Francesc Roma i Casanovas, un dels principals especialistes del moviment excursionista del nostre país i encarregat també del llibre del centenari de la FEEC. Una segona part dels continguts del llibre es vol completar amb imatges i testimonis de vivències i activitats d’aquests primers anys del s.XXI . Amb aquest format es vol apropar la història del Centre Excursionista Montserrat des dels seus inicis i alhora posar veu i imatges a les persones que recentment han contribuït en el dia a dia de l’entitat.

L’Ignasi Torras i en Jordi Mestres, sota el segell “Edito”, seran els encarregats de l’edició i realització del llibre del centenari.

El llibre comptarà amb una campanya de micromecenatge que té per objectiu assolir la quantitat de 5.000€, un pressupost suficient per cobrir les despeses d’impressió dels primers 100 exemplars. La campanya s’iniciarà el diumenge 3 de desembre i durarà 40 dies. Tothom  podrà participar-hi a través de la pàgina web de Verkami: https://vkm.is/cem100anys on es podrà  fer la compra del llibre, o aportar diners a partir d’un “bo d’ajut”; o bé optar per una de les diferents “recompenses” on s’inclou, a més del llibre, material de muntanya, o  subscripcions a la revista Vèrtex de la FEEC o, per exemple, àpats al Xalet-Refugi de Rasos de Peguera, propietat del CEM, entre altres.

És així com el Centre Excursionista Montserrat (CEM) vol relligar la memòria d’activitats fent muntanya i país en un llibre de 240 pàgines i posar punt i seguit a la celebració del centenari de l’entitat.