FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 08/06/2016

El Centre de Tecnificació d’Alpinisme es concentra al Montsec i a Berga

Alpinisme

La serralada del Montsec i la zona de Berga han estat els protagonistes de les últimes concentracions del Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC). Les condicions meteorològiques d’aquest últim mes de maig van fer canviar els plans que tenia l’equip de pujar al Pirineu per practicar l’escalada en roca al Montsec. Les trobades van tenir lloc el cap de setmana del 7 i 8 de maig i també el pont dels dies 14, 15 i 16 del mateix mes.

La primera concentració és va dur a terme a Terradets i a Roca Narieda, on degut al mal temps no és va poder acabar cap via. La concentració de la setmana següent, ja amb millors condicions meteorològiques, va permetre a l’equip realitzar nombroses vies a Montrebei com l’Estrella Pirata (400 m 7b+), la Nàufrags (420 m 6c+), la Marquises (400 m 7a), la Gegants adormits (220 m 7b) i la Pa amb formatge (200 m 7b).

L’última concentració abans de l’expedició estiuenca

Berga va acollir l’última concentració del CTAC abans de marxar als Alps, el passat diumenge 29 de maig. Els joves alpinistes van rebre formació tècnica d’encordament i auto rescat en glaceres.

Els esportistes del CTAC és van torbar al sector d’escalada berguedà, Roc de l’Alou, on es van dividir per grups i van practicar l’encordament i l’auto rescat. La jornada formativa va permetre als esportistes practicar diversos aspectes tècnics d’alpinisme i d’auto rescat per la concentració que realitzaran durant aquest juny als Alps francesos. L’equip, que s’instal·larà a Chamonix aquests dies, té prevista la realització de nombroses activitats alpinístiques per la zona.