FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 12/02/2018

El CEC acull l’acte de presentació de l'”Any Fabra”

Cultura Societat

La Generalitat de Catalunya dedica l’any 2018 a la figura de Pompeu Fabra, coincidint amb els 150 anys del seu naixement i els 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana normativa.

Durant tot el 2018 s’organitzaran centenars d’actes arreu del territori en memòria i reconeixement de qui fou un científic excepcional, que va codificar i modernitzar la llengua catalana i la va fer apta per als diversos estils i funcions. El Centre Excursionista de Catalunya s’hi sumarà d’una forma especial, ja que Pompeu Fabra fou soci del Centre i hi va donar algunes conferències, precursores de l’establiment de normes ortogràfiques modernes per al català, i un curs complet de gramàtica catalana, que tingué molt d’èxit i donaren al treball de Fabra la ressonància que es perseguia.

La commemoració incidirà especialment en la seva aportació al català, però al mateix temps, Fabra era un gran admirador de la natura, la muntanya i tot el seu entorn, i feu excursions arreu de la geografia catalana i també estades en campaments estivals als Pirineus, amb ascensions als pics més rellevants.

Així mateix, considerava l’esport indispensable per a la formació de la persona i l’articulació de la nació, i va ser un gran aficionat al tennis i el primer president de la Unió Catalana de Federacions Esportives.

Per tot això, diverses entitats com el Centre Excursionista de Catalunya (CEC), la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), la Federació Catalana de Tennis (FCT), Òmnium Cultural i la Universitat Pompeu Fabra han volgut reivindicar la seva figura com a esportista i dirigent esportiu amb un acte que tindrà lloc el proper dimarts 13 de febrer a les 19:00 h a la sala d’actes del Centre Excursionista de Catalunya. Es farà la primera ponència sobre el vessant esportiu de Fabra a càrrec de Jordi Mir.

Hi intervindran:

– Gerard Esteva, president de la UFEC
– Jordi Merino, president de la FEEC
– Jordi Tamayo, president de la FCT
– Eduard Cayón, president del CEC

Text i fotos / CEC