FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler
Foto: Pat Soler

Notícies - 18/09/2023

El Cap de Creus decidirà la 18a Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya

Alt Empordà Raids d'esports de muntanya Raids d'Esports de Muntanya

La 18a Copa Catalana de Raids d’Esports de Muntanya tancarà aquest pròxim cap de setmana la temporada. Ho farà amb la disputa del CATRaid Cap de Creus, organitzat des del CEM CApafonts i l’AE Raidaventura i que serà la quarta prova puntuable de la Copa.

El centre de la competició serà a Cala Montjoi, dins del PN de Cap de Creus, a la Costa Brava més verge i més salvatge.

Més de 100 raiders ja estan inscrits repartits en 4 categories: Elit, Aventura, Open i Familiar. Els participants hauran de competir en esports com la btt, orientació, trekking, kaiak, padel surf, natació, snorkel i tir amb arc.

Adrià Vall director de cursa comenta “estem molt contents de poder tornar a organitzar una altra edició al Cap de Creus, ja és la 3ª que fem, i estem convençuts que els traçats no deixaran a ningú indiferent, és el paradís, tenim cales i platges espectaculars, corriols preciosos, desnivell, bones vistes i un territori sense massificar. Aquest any com a novetat hem apostat perquè els participants puguin gaudir també del fons marí posant 2 proves de snorkel.”
La competició començarà a les 10h i finalitzarà a les 16h, així que els participants tindran 6h per completar el recorregut proposat per l’organització. El recorregut és secret fins el moment d’iniciar la prova, moment quan es lliuren els mapes.
Adrià Vall afegeix “tot i que no és fàcil obtenir els permisos del Parc Natural del Cap de Creus i dels Ajuntaments de la zona, estem molt contents de poder oferir una altra edició en aquest entorn natural tan únic i especial, que cal cuidar i respectar al màxim. Per això complim amb tots els requisits medi ambientals per a poder realitzar la prova”.

El CATRaid del Cap de Creus tancarà inscripcions aquest mateix dilluns.