FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Carles Iturbe / Berga Trail
Foto: Carles Iturbe / Berga Trail

Notícies - 03/10/2023

El Campionat de Catalunya de Curses d’Ultraresistència es decideix a la Serra de Montsant

Priorat Curses per Muntanya Curses per Muntanya

El Campionat de Catalunya Individual de Curses d’Ultraresistència per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) tindrà lloc a Ulldemolins, al Parc Natural de la Serra de Montsant (Priorat), el pròxim 7 d’octubre.

En l’edició passada del campionat de Catalunya, l’Ultra Ensija de l’AE Mountain Runners del Berguedà, Aleix Toda (Club Esportiu l’Areny) i Laia Gilibets (Centre Excursionista Solsonès) van proclamar-se campions de Catalunya de la disciplina.

Gilibets, vol repetir títol al Montsant. La solsonina és una de les grans favorites per a tornar a pujar el més amunt del pòdium a terres tarragonines. La sempre competitiva Roser Espanyol (UE Urgellenca) i Covi Robles (CE Trail Tarraco), que ja saben el que és tastar un pòdium en un campionat de Catalunya, es perfilen com les principals rivals de Gilibets al títol.

Pel que fa als nois, Aleix Toda, actual campió, no podrà repetir títol. Un altre Toda però, Marc Toda (EA Mont-Roig) si que estarà en disposició de buscar la victòria a Montsant. Norbert Llobera (Club BTT Montbike), Isaac Salvat (CE Riudomencs Arnau de Paloma) o Julen Calvo (CEM la Cameta Coixa) seran dos noms més a seguir en una incert campionat de Catalunya que coincidirà amb un cap de setmana carregat de curses.

Aquest any el Campionat de Catalunya de Curses d’Ultraresistència és organitzat per l’Agrupació Cultural de Vila-seca. El recorregut de l’Ultra Trail Serra de Montsant suma un total de 62,76 km i un desnivell positiu de 3.470 m que caldrà completar en un temps màxim de 15 h.