FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavier Capdevila
Foto: Xavier Capdevila

Notícies - 03/04/2023

El calendari de Caminades de Resistència crida ‘Desperta Ferro’

Baix Camp Caminades de resistència Excursionisme

Vent, sol primaveral i 250 participants en el que ha estat la 12a edició de l’Almogàver organitzada per l’Associació d’Amics de les Muntanyes de Prades (AAMMP).

La prova s’ha convertit en la novena aturada del Circuit Català de Caminades de Resistència i ha estat la primera a la zona meridonal del país.

Des de l’AAMMP s’ha volgut donar a conèixer les raconades més desconegudes i espectaculars de les Muntanyes de Prades, dins de les limitacions de distàncies i desnivells que implica el Circuït Català de Caminades de Resistència. Així­, els participants han passat també per bona part dels nuclis habitats de l’interior de les Muntanyes de Prades i per les seves tres valls (Brugent, Glorieta i Siurana), dibuixant un recorregut de descoberta integral d’aquest territori. Un recorregut, al mateix temps exigent i tècnic, que ha fet gaudir als participants amants de la muntanya.

La prova ha tingut un total de 55,5 km senyalitzats i 4.120 m de desnivell acumulat, amb un recorregut íntegrament per les Muntanyes de Prades amb sortida i arribada a Vilaplana (Baix Camp).

El president de la FEEC, Jordi Merino, i el vicepresident, Joan Huertos, no es van voler perdre l’esdeveniment a Vilaplana.

La pròxima aturada del calendari del Circuit Català de Caminades de Resistència serà a Castellar del Vallès (Vallès Occidental) a la 14a Ruta de les Ermites organitzada des del CE Castellar.