FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: UE Vic
Foto: UE Vic

Una cinquantena de persones participen de la ruta literària a Folgueroles, organitzada des de la Unió Excursionista de Vic dins el marc de les Jornades Verdaguer Excursionista 2024. 

Amb el verd primaveral que han portat les últimes pluges i la plana convertida pràcticament en un jardí, les jornades van tenir el millor escenari possible.

Xavier Roviró, estudiós de l’obra de Mossèn Cinto i soci de la UEVic, va ser l’encarregat de conduir aquesta jornada que era la cinquena aturada de l’extens calendari d’aquest any.

Els caminadors es van repartir en dos recorreguts de 7 i 13 kilòmetres. Les rutes començaven a l’ermita de la Damunt; un lloc significat segons Roviró, doncs va ser aquí on un encontre amb un músic italià desvetllà la vocació d’un Verdaguer infant cap a la poesia.
A continuació, tot el grup es va dirigir cap a Mas Torrents i l’ermita de Sant Jordi, on mossèn Cinto llegí missa per primer cop. El recorregut continuà cap El Fócs, la Font del Desmai, Can Tona, Sant Tomàs i la Font Trobada. La darrera lectura vas ser a les Alzines Sureres ja dins el poble de Folgueroles. De tornada a la Damunt els participants van poder gaudir d’un concert de la banda de l’Escola de Musica de Vic en motiu de la diada Verdaguer a Folgueroles i degustar uns talls de coca del mossèn.

Les Jornades Verdaguer es troben dins del ventall d’activitats culturals que presenta la FEEC any rere any per a seguir vinculant la muntanya i l’excursionisme amb la cultura del país. El seu responsable, Josep Pérez, va participar també d’aquesta visita a la ciutat que va veure nèixer a Mossèn Cinto.

Pròximes activitats Verdaguer Excursionista 2024
  • 8 de juny. Activitat cultural a Vil·la Joana (Museu d’Història de Barcelona, Parc de Collserola)
  • 30 de juny. Excursió “Verdaguer a Montgrony”
  • 13 i 14 de juliol. Cap de setmana jove al Pic Verdaguer i la Pica d’Estats
  • 20 i 21 de juliol. Travessa de Verdaguer cap a l’Aneto, de Ribera de Cardós fins a Esterri d’Àneu
  • 20 d’octubre. Excursió “Verdaguer a Montserrat”

Informació i inscripcions al web de la UEVic