FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 04/12/2015

El ‘backnut’ guanya el primer premi del Concurs Camp Base Innova-FEEC

El Concurs Camp Base Innova, convocat per la botiga d’esports Camp Base, amb el suport de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), i la col·laboració de Boreal, Tech Rock i Millet, ja té guanyador. Els premis s’han entregat  en un acte celebrat al Museu i Centre d’Estudis de l’Esport Dr. Melcior Colet, aquest dijous, a Barcelona.

El primer premi del concurs, dotat amb 2.000 euros en metàl·lic, ha sigut per Clara Viñals, pel disseny d’un doble tascó  anomenat “Backnut”. La inventora explica que la idea va sorgir escalant un dia una via clàssica: “Mires cap a baix i veus que l’últim tascó que has col·locat, de sobte comença a córrer per la corda perquè s’ha sortit del seu emplaçament. Vaig pensar que posant un tascó contraposat es podia solucionar el problema, ja que evitaria que amb el moviment de la corda saltés el tascó, i milloraria la seguretat. El primer disseny era massa complex però vaig aconseguir simplificar molt el mecanisme finalment”.

El segon premi, dotat amb 500 euros en metàl·lic, ha recaigut en el disseny presentat per Albert Antolí, anomenat “Urpa”, un original empotrador mecànic en forma d’urpa. El tercer premi, dotat amb 500 € en material a les botigues Camp Base, ha sigut per JunJie Zhou, pel disseny d’un mosquetó dissipador. Els altres dos finalistes han sigut els dissenys presentats per Alejandro Giménez, per un maillon amb una peça antirotació, i un altre disseny del mateix Zhou, un indicador d’adherència pels peus de gat.

L’acte ha estat presentat per Gerard Figueras, director del Consell Català de l’Esport; Jordi Merino, president de la FEEC; i Carles Jodar, responsable de Camp Base. Figueras ha destacat que “iniciatives com aquesta destaquen el tarannà emprenedor i innovador dels catalans i que afavoreixen a millorar la seguretat a la muntanya”. Per la seva banda, Jordi Merino ha volgut recordar que “la FEEC ha creat una comissió de seguretat a la muntanya i s’està posant ordre al territori”. Carles Jodar ha fet èmfasi en que “les empreses han d’aportar un valor afegit a la societat, per aquest motiu Camp Base convoca els premis Camp Base Innova-FEEC”.

A l’entrega de premis també han estat presents el coordinador dels premis, Marc Mundet, de Camp Base, i els membres del jurat Lluís Simó, vicepresident de la FEEC; Ekaitz Maiz, en representació de TechRock, que també ha presentat el documental “Thalay sagar, el sueño de la pirámide del Garhwal”; Joan Bernat Clarella, representant a Millet; Carles Vallès, representant a Boreal; i Josep M. Anglada, empresari i alpinista. Per les deliberacions també s’ha comptat amb el suport d’Alberto Ayora, responsable del Comitè de Seguretat de la FEDME.

Fotografies / Ivan Torres