FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Gerard Campderrós
Foto: Gerard Campderrós

Notícies - 02/08/2023

Dotze catalans disputaran el mundial juvenil de Curses per Muntanya

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

El Gran Sasso a la regió de l’Aquila a Itàlia serà la seu aquest cap de setmana del Mundial Juvenil de Curses per Muntanya. En total 12 esportistes formats a entitats de la FEEC i al Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya participaran d’aquesta cita mundialista.

Catalunya demostra un cop més la bona feina que es fa des dels planters de les escoles de Curses per Muntanya i des del mateix CTCMC i dels divuit convocats amb la selecció espanyola, dotze seran catalans.

Catalunya aporta 12 dels 18 seleccionats amb la selecció Fedme

Una de les novetats principals d’aquesta edició del Mundial és que s’augmenta una categoria més i en total els esportistes competiran en quatre categories diferents en les dues disciplines (Sky i Vertical) en què es disputaran les curses.

Les categories seran: Youth A (15-16 anys) on hi participaran Uma Plans (CE Moianès Independent) i Biel Sagués (CE Moianès Independent), Youth B (17-18 anys) on hi trobem a Gabriella Lasalle (AE la Mitja del Castell), Martí Costa (AE Mountain Runners del Berguedà) i Lluís Puigvert (CE Girona), Youth C (19-20 anys) amb la delegació més gran amb Martina Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà),  Iu Net (Trail Xics Montseny), Jan Castillo (CE Moianès Indenpendent) i Jan Torrella (UEC Bagà), y U23 (21-22-23 anys). amb la Carla Esclusa (CQUIE Puig-Reig), Núria Tarragó (UE Vic) i Arnau Aranda (AE Matxacuca).

El planter català deixa clar que Catalunya seria una potència mundial a les Curses per Muntanya i que podria fer una selecció pròpia amb garanties en categories de formació.

La barreja d’esforç, molta feina ben feta i el talent dels esportistes ens ha portat fins aquí

El coordinador del CTCMC, Pere Rullan, ha destacat la bona feina feta per les escoles al país per a poder portar una delegació tant nombrosa a un campionat del món. Rullan creu que aquests resultats són fruït de molts anys de feina per part d’entitats i FEEC en la formació dels joves esportistes. El mateix Rullan ha remarcat la dedicació i l’esforç dels esportistes tant els seleccionats com aquells i aquelles que no han entrat a la llista del mundial. Per Rullan la combinació entre tots els factors ha portat a tenir en aquest mundial aquesta representació catalana.