FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Marc Pinsach/ Selecció Catalana
Foto: Marc Pinsach/ Selecció Catalana

Notícies - 02/04/2023

Domini català a Sierra Nevada

Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

Pluja de medalles als Estatals de relleus i per equips amb fins a catorze podis pels catalans en dues jornades de competició a Sierra Nevada. 

Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà), Albert Pérez (CE Cerdanya Skimo Team) i Ot Ferrer (AE Mountain Runners del Berguedà) Campions d’Espanya a relleus. Marc Ràdua (CEPS), Ares Torra (AE Mountain Runners del Berguedà) i Oriol Oliver (Ski Club Campordon) es pengen el bronze. 

Maria Costa amb Clàudia Tremps (AE Vidabona) i Albert Pérez amb Marc Ràdua es proclamen Campions d’Espanya per Equips. Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo Team) i Nil Cardona (Ski Club Camprodon) subcampions.

L’estació d’Esquí de Sierra Nevada ha acollit aquest cap de setmana una doble cita de Campionats d’Espanya en la que els catalans han destacat en ambdues jornades competitives.

Dissabte es va dur a terme la competició de relleus, mentre que la jornada de diumenge es va disputar la prova per equips.

La jornada de dissabte va deixar la majoria dels podis engalanats amb els colors de la senyera.

En l’absoluta, la triada integrada per Maria Costa, Albert Pérez i Ot Ferrer van estar els guanyadors de la prova de relleus, en la que van aconseguir imposar-se amb un temps de 24 minuts i 52 segons gairebé a mig minut a l’equip andalús, que corria a casa i que finalment va ocupar el segon lloc de la classificació general.  El tercer equip en el podi també va estar un equip català, en aquest cas l’integrat per Marc Ràdua, Ares Torra i Oriol Oliver.

La Selecció Catalana va aconseguir ocupar dos dels tres esglaons del podi absolut del Campionat estatal en modalitat relleus, amb una medalla d’or i una de plata.

En les categories de promoció els catalans també han estat entre els millors. Els joves han de fer un podi pràcticament calcat al dels absoluts en el que s’han penjat la medalla d’or i la medalla de bronze.

El primer esglaó i la medalla d’or ha estat per l’equip de Laia Sellés (CE Cerdanya Skimo Team), Tomeu Comelles (AE Mountain Runners del Berguedà) i Pau Baqué (CE Cerdanya Pirineus), mentre que el bronze a la categoria juvenil ha acabat en mans de l’equip integrat Biel Pujol (CE Farners), Erola Rocías (AE Mountain Runners del Berguedà) i Gil Rocías (AE Mountain Runners del Berguedà).

En definitiva, uns resultats que denoten el bon estat del jove equip i que reforça la bona tasca del CTEMC, el planter de l’esquí de muntanya català.

Marc Pinsach: La prova de relleus ha comptat amb un recorregut encertat pel meu parer i amb l’al·licient de complexitat que comporta disputar una prova sobre els 3.000 metres d’altitud.

Uns metres podien complicar la recuperació muscular de cara a la prova de diumenge, però que finalment no ha estat un impediment perquè membres de l’equip català hagin tornat a copar un gran nombre de llocs als podis espanyols.

La jornada per equips s’ha resolt amb una doble victòria pels catalans a l’absoluta i amb doblet per Pérez i Costa que tornen a pujar al lloc més alt del podi per segona jornada consecutiva. 

Maria Costa i Clàudia Tremps es fan el títol de Campiones d’Espanya per equips amb un temps de 2 h 48 minuts. A la masculina, la victòria ha estat per l’equip de promeses l’Albert Pérez i el Marc Ràdua amb temps de 2 h 09 minuts. Nil Cardona i Jordi Alís subcampions a pocs minuts dels promeses amb un temps de 2 h 12 minuts.

En les categories de promoció masculines: Ràdua i Pèrez són els millors de la sub 23, Ot Ferrer i Oriol Oliver ocupen el tercer lloc de la mateixa categoria. A la sub 20 Tomeu Comelles i Biel Pujol es pengen la plata. A la sub 18 Aaron Alvarez i Martí Costa també subcampions. A la sub 16 medalla d’or per Pau Baqué i Gil Rocías. 

En les categories femenines: A la sub 18 les campiones han estat Erola Rocías i Aina Garreta. A la sub 16 les millors també han estat les catalanes María Ramírez i Mariona Rovira.

La jornada de diumenge, i última de la temporada d’esquí de muntanya estatal,  s’ha resolt amb fins a deu podis pels equips catalans, tres per part dels equips absoluts i fins a set a les categories de promoció.