FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pat Soler - FEEC
Foto: Pat Soler - FEEC

Notícies - 11/02/2024

Doblet per Anna Huguet i or a la vertical per Jordi Bolet a la Molina

Cerdanya Esquí de muntanya Esquí de Muntanya

La 40a Copa Catalana d’Esquí de Muntanya FEEC-Dynafit  ha celebrat la seva segona aturada amb una prova vertical a la estació de La Molina (Cerdanya). Després de l’inici a Andorra, el passat 31 de desembre, més de 50 esquiadors i esquiadores han participat en aquesta competició en les que el vent i les baixes temperatures han estat protagonistes, especialment a les cotes més altes del recorregut.

La competició ha propostat dos recorreguts. El recorregut més llarg, de 4KM i un pensat pels més joves, els U16 i U14, que s’han enfrontat a un recorregut més curt de 2,5 km amb final al mateix punt que la cursa llarga.

Jordi Bolet i Anna Huguet guanyadors seniors de la prova vertical de La Molina. 

El podi sènior s’ha resolt amb la victòria de Jordi Bolet (UE Vic) amb un temps de 32:45. El corredor de la federació francesa Will Juillaguet s’ha penjat la medalla de plata a més d’un minut de Bolet. El promesa Marc Ràdua (CEPS), que aquest dissabte s’ha proclamat campió de Catalunya en categoria esprint, ha tornat a pujar al podi per recollir la medalla de plata.

En categoria femenina, Anna Huguet (AE Mountain Runners del Berguedà) ha firmat el seu particular doblet amb un temps de 00:42:15. Silvia Puigarnau (AE Matxacuca), ha aconseguit la sevgona posició com a sènior.

Jan Torrella el més ràpid de la jornada amb un temps de 00:32:43. 

El més ràpid de la jornada ha tornat a ser un jove de la categoria U20, en aquesta ocasió en Jan Torrella (UEC Bagà) amb un temps de 00:32:43. Biel Pujol (CE Farnés) i Gael Álvarez (CE. Mindundis Team) han completat el podi.

La francesa, Lili Beck en categoria U20 ha estat la segona dona en completar el recorregut.  Beck ha aturat el crono a set segons de la catalana Anna Huguet. La també U20 Berta Guitart (Ass.Esp. Mountain Runners del Berguedà), ha aconseguit el tercer temps.

Laia Sellés (Cerdanya Skimo Team) ha fet també doblet a la U18 arribant a meta agafada de la mà de Berta Guitart. Aina Garreta (CEPS) ha estat segona a 22 segons i la nord catalana, Manon Pinède (Alticim Font Romeu) ha estat tercera a més de 4 minuts. A la masculina Aaron Álvarez, (Club Esp. Mindundis Team) Maurin Gabriel i Martí Costa (UE Vic) han estat els més ràpids.

Les categories U16 i U14 han seguit un recorregut de 2,5 km. Pau Baqué (Club. Esp Cerdanya Pirineus) s’ha imposat a la sub 16, a quinze segons de Gil Rocias, (AE Mountain Runners del Berguedà), el francès Raphaël Pinède ha estat el tercer a meta. Maria Ramírez (UE Vic) ha guanyat a més de dos minuts d’Aina Roca (AE Mountain Runners del Berguedà). A la U14 només quatre joves.  Anna Dubousquet i Lucas Raynaud s’han penjat l’or i Núria Muntada (Centre Exta.Castellar) i Esteban Cayrol la plata.

La següent prova de la Copa Catalana d’esquí de muntanya es disputarà a terres andorranes el 17 de març amb la travessa Ransol – La Serrera.

Classificacions completes

Fotografies Campionat i Copa catalana a La Molina