FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 26/07/2018

Deu corredors de la selecció catalana de curses per muntanya participen a la Comapedrosa Skyrace

Curses per Muntanya

El circuit de la copa del món d’skyrunning arriba a Andorra de la mà de la Skyrace Comapedrosa. La cursa té com a base Arinsal i acollirà el dia 29 de juliol als millors corredors per muntanya del món. Aprofitant la proximitat de la prova amb el territori català, la selecció catalana de curses per muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) participarà amb un nodrit combinat.

L’equip de la selecció el formaran: Laia Aguilar (CE Calldetenes), Montserrat Martínez (AAE Escola del Treball (SE)), Gerard Españó (AE Mountain Runners del Berguedà), Eduard Hernández (AE Matxacuca), Albert Pujol (CE Taradell), Pol Rodríguez (UEC Olesa de Monterrat, David Prades (AE Mountain Runners del Berguedà), Fernando López de Sagredo (CE Cerdanya Skimo Team), Roger Martínez (AE Intempèrie), Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo TeaM) i Marc Traserra (CE Voltreganès). Els acompanyaran els tècnics Andrés Arroyo i Fernando Rosa.

La Skyrace Comapedrosa és una cursa de 21 quilòmetres amb gairebé 2.300 metres de desnivell positiu. El primer tram de cursa és asfaltat fins a arribar al camí que els portarà al Coll de les Cases (1.958m). A partir d’aquest punt els corredors es trobaran amb una tram de carena amb molta alçada i poca vegetació, fins a arribar al Pic de les Fonts (2.748m). Des d’aquí es baixarà fins al Pla de l’Estany.

Des del Pla de l’Estany comença una preciosa pujada, un autèntic mur vertical de més de 1.000 m de desnivell positiu en uns 2 quilòmetres de distància, sense camí marcat i que els durà fins al cim del Comapedrosa (2.942m). La baixada es realitza pel camí tradicional passant per l’Estany Negre i el refugi del Comapedrosa, fins arribar altra vegada a Arinsal.

Foto / Ian Corless

[table id=194 /]