FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 15/09/2019

Des de l’any 1979 unint Matagalls amb Montserrat a peu

Osona Excursionisme

Aquest cap de setmana, durant els dies 14 i 15 de setembre, s’ha realitzat la mítica caminada que uneix el massís del Montseny amb el de Montserrat. Aquesta és una de les caminades més clàssiques de Catalunya, organitzada pel Club Excursionista de Gràcia, que es va iniciar l’any 1979, va ser bianual fins al 1989, i enguany ha arribat a la seva 40a edició.

Més de 3.000 excursionistes han sortit el dissabte a les 15:00 hores des del Brull, municipi de la comarca d’Osona situat entre la plana de Vic i el massís del Montseny. En un màxim de 24 hores han completat tot un recorregut de 82,6 quilòmetres amb 5.773 metres de desnivell acumulat fins a Montserrat, passant per llocs tan emblemàtics com el Dolmen de Can Serra de l’Arca, el Coll de Matafaluga o l’Ermita de les Arenes.

En aquesta edició tampoc hi ha faltat la participació de l’excursionista Lluís Garrofé (Centre Excursionista de Balaguer) ja que amb els seus 88 anys, porta 22 edicions realitzant la caminada.

El president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino, també hi ha assistit per donar el tret de sortida a la caminada. En una entrevista feta per la productora Pixpeak, ha explicat breument qui va començar aquesta iniciativa i com s’ha anat desenvolupant fins arribar a ser un dia marcat per a molts excursionistes. També ha esmentat la gran importància que tenen els voluntaris que són els que fan possible aquest tipus d’esdeveniments. Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, a l’entrevista ha explicat que aquest any volia participar-hi per veure i viure la cursa des de dins i poder agafar noves idees pel futur.

Per aquesta 40a edició, l’organització també ha preparat una exposició al Brull, on s’hi ha pogut contemplar l’evolució de la caminada durant tots aquests anys.