FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Just Sociats
Foto: Just Sociats

Notícies - 17/02/2020

Debut amb pòdiums catalans a l’Ubaye Snow Trail

Raquetes de neu Seleccions catalanes

El primer contacte de la Selecció Catalana de Raquetes de Neu amb l’Snowrunning no ha pogut tenir millor començament. El combinat català torna de terres provençals amb dos pòdiums i dues quartes posicions a la Ubaye Snow Trail Salomon

Els catalans han participat a les dues modalitats de competició que proposava la cursa, els 9 quilòmetres i els 22 quilòmetres.

En la prova curta Just Sociats (CN Terrassa SE) ha mantingut durant bona part del recorregut amb un frec a frec amb el francès Thomas Clement que s’ha acabat emportant la victòria final amb només 24 segons d’avantatge davant de corredor català. Sociats s’ha conformat amb el segon calaix del pòdium per davant del també component de la selecció catalana Oriol Ferré (CE Alliberadrenalina) que ha arribat a 1m 28seg del Clement a la meta situada a la falda del Brec Chambeyron (3.389m).

En categoria femenina la solsonina Sílvia Leal (CE Pontsicà) s’ha quedat a les portes del pòdium i ha estat l’única que ha plantat cara a les corredores franceses que han estat les grans dominadores de la cursa.

El pòdium femení ha tingut un clar accent local amb Diane Hueber, Aureline Mathieu i Claire Brun que han ocupat els tres calaixos per davant d’una Sílvia Leal que s’ha convertit en la sorpresa de la cursa.

En total a la prova de 9 quilòmetres hi han participat 500 corredors i corredores que han demostrat el creixement progressiu d’aquesta especialitat a Europa.

En la mitja marató Òscar Carrasco (AE Matxacuca) ha estat l’encarregat de posar color català a la cursa. Carrasco, com ja havia passat amb Sílvia Leal en la modalitat curta, ha esdevingut l’únic en intentar prendre als esportistes francesos els llocs de privilegi. L’esportista del Matxacuca s’ha hagut de conformar però amb una més que meritòria quarta posició per darrera de Arnaud Lesprillier, Sebastien Poesy i Julien Brunet. Lesprillier i Poesy han mantingut una bonica lluita per la primersa posició i Brunet i Carrasco pel tercer lloc. Al final només 6 segons han deixat sense pòdium al corredor del combinat català.

La cursa que ha sortit de de Saint-Paul-sur-Ubaye (1.450 m), al departament dels Alps de l’Alta Provença, ha comptat amb la participació de més d’un miler de participants.

Molts d’aquests participants es veuran les cares a casa nostra el pròxim 14 de març amb el Campionat d’Europa d’Snowrunning que serà també Campionat de Catalunya de l’especialitat i que es disputarà a la Vall de Núria.