FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 10/09/2017

David Adán i Montse Martínez, campions de Catalunya de Curses per Muntanya

Curses per Muntanya

El Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) s’ha disputat en el marc de la Burriac Atac, el dia 9 de setembre, a Vilassar de Mar. La cursa, organitzada per l’AE Centre Excursionista Vilassar de Mar ‘els Piris’, ha tornat a omplir els carrers i els corriols que pugen fins al castell de Burriac de públic i de corredors disposats a gaudir d’una de les grans festes de les curses per muntanya que se celebren a Catalunya. Enguany, la FEEC va decidir escollir aquesta cursa per acollir el campionat català degut al gran prestigi i qualitat que ha demostrat durant les tretze edicions en que s’ha celebrat.

La cursa ha comptat amb dos recorreguts. Enguany el circuit llarg ha estat més exigent que en anteriors edicions, amb 21 quilòmetres i 1.200 metres de desnivell positiu. El circuit curt, que ha estat obligatori per la categoria cadet participant al Campionat de Catalunya, i obert també a la resta de corredors, ha acumulat 13 quilòmetres i 550 metres de desnivell positiu.

David Adán i Montse Martínez es proclamen guanyadors del Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya

La Burriac és una cursa ràpida i corredora, encara que no està exempta de trams tècnics. El terreny sorrenc i amb moltes arrels als corriols donen a la cursa del Maresme un to especial i mediterrani.

En categoria masculina, David Adán (CE Pontsicà) s’ha proclamat campió de Catalunya de Curses per muntanya amb un temps de 1 hora i 59 minuts. “La sortida ha estat molt ràpida i no he pogut agafar el grup capdavanter fins que no han passat els primers quilòmetres. El terreny estava molt bé malgrat que havia plogut hores abans de la sortida. Ha estat una cursa molt corredora. Estic molt content per emportar-me el campionat. Havia aconseguit un podi sènior a a la Vertical del Caro però en cursa individual és el primer cop que aconsegueixo el títol”, ha explicat Adán a l’arribar a meta. Cal apuntar, que el guanyador de la general de la cursa ha estat Biel Gomila, amb un temps d’1 hora i 55 minuts però no ha puntuat pel campionat català.

El subcampionat de Catalunya ha estat per Carlos Cera (Joventut Atlètica Montcada), amb un temps de 1 hora i 59 minuts, a només 28 segons d’Adán. El tercer calaix del podi l’ha ocupat Enric Niubó (Associació La Massa, CC Vilassarenc), amb 1 hora i 59 minut, 12 segons després de Cera només.

En categoria femenina, la millor a la Burriac Atac ha estat Montse Martínez (AAE Escola Treball), que s’ha proclamat campiona de Catalunya amb un temps a meta de 2 hores i 18 minuts. “El primer tram d’asfalt ha sigut molt ràpid. He sortit bé i he aguantat al davant tota la cursa. Aquest és el terreny on entreno i m’he sentit molt bé. El fet de que la cura sigui nocturna li dona un ambient especial a la cursa. Havia fet segona i tercera en altres campionats però és el primer cop que guanyo. Estic molt contenta”, ha comentat Martínez.

La subcampiona de Catalunya ha estat Anna Carné (AE Sant Vicenç de Montalt), amb un temps de 2 hores i 19 minuts. La tercera plaça l’ha ocupat Ester Casajuana (AE Alliberadrenalina), amb 2 hores i 20 minuts.

Els campions júnior i cadet

En les categories inferiors la cursa s’ha viscut amb la mateixa intensitat que en l’absoluta. Els joves pugen molt fort i han demostrat que el futur de les curses per muntanya a Catalunya està garantit.

En categoria cadet masculina, Daniel Castillo (CE Trail Tarraco), s’ha proclamat campió de Catalunya amb un temps d’1 hora i 7 minuts. Segon i subcampio ha estat Arnau Cases (Espot Esquí Club Valls d’Àneu) i tercer Gerard de la Cruz (AE Palafrugell).

En cadet femení, el campionat català l’ha guanyat Jana Aguilar (CE Calldetenes), amb un temps d’1 hora 29 minuts. El subcampionat se l’ha adjudicat Laia Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà). Tercera ha estat Amalia Bardolet (CE Torelló).

En categoria júnior masculina, s’ha proclamat campió de Catalunya Isaac Bartí (CE Olot), amb 2 hores 5 minuts. Subcampió ha estat Aleix Sole (AAE Escola Treball) i tercer Pol Pujol.

En júnior femení, Marta Llagostera (4000 peus AE Collbató) ha estat la més ràpida i s’ha proclamat campiona de Catalunya amb un temps de 2 hores 30 minuts. Maria Beringues (AE Moutain Runners del Berguedà) ha sigut la subcampiona i Laia Aguilar (CE Calldetenes) tercera.