FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Josep Casanovas
Foto: Josep Casanovas

Notícies - 03/06/2024

Creixell inaugura la 3a Copa Catalana de Marxa Aquàtica

Tarragonès Marxa aquàtica

La platja de Creixell (Tarragonès) ha inaugurat la 3a Copa Catalana de Marxa Aquàtica de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya. Aquest passat diumenge 2 de juny s’ha disputat la primera prova de la competició, organitzada pel Club Excursionista Arítjol i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Creixell i de l’Associació de Marxa Aquàtica Baix Gaià.

El debut de la copa ha aplegat gairebé 80 participants en les tres disciplines de la modalitat: 50 m, individual amb rem, masculí i femení; 200 m, individual, masculí i femení, i 800 m, binomi, masculí, femení i categoria mixta. Els esportistes han pogut practicar la marxa aquàtica en un dia agradable, de temperatures suaus i de mar calmada. A més, força públic s’ha apropat fins a la platja per a assistir a l’estrena d’aquesta competició.

50 m individual amb rem

Pel que fa a la categoria femenina, Berta Montaner (Ass. Marxa Aquàtica Baix Gaià) ha estat la guanyadora de la prova. El segon i el tercer lloc han estat per a Walia Caler (Ass. Marxa Aquàtica Baix Gaià) i Anna Montaner (Ass. Marxa Aquàtica Baix Gaià). En la masculina, Jorge Piera (Ass. Marxa Aquàtica Baix Gaià) ha liderat la taula seguit de Jaume Serra, de la mateixa entitat, i Dieter Boer (Club Excursionista Alliberadrenalina).

200 m individual

En aquesta ocasió, Walia Caler s’ha situat en el primer lloc del pòdium femení. Cristina Torres (Club Excursionista El Papiol) ha pujat fins al segon calaix. I, en tercer, Eva Lobato (Club Excursionista Alliberadrenalina). En la categoria masculina, el líder ha estat Josep Maria Silvestre (Centre Excta. La Xiruca Foradada), seguit de Jaume Serra i Jorge Piera.

800 m binomi

En els binomis femenins, les guanyadores han estat Walia Caler i Maria Celeste Alfaro (Ass. Marxa Aquàtica Baix Gaià). En la segona posició, Anna i Berta Montaner. Per acabar, Isabel Suter i Nathalie Bassols (Ass. Marxa Aquàtica Baix Gaià) han estat terceres. En la modalitat de binomis masculins, els primers han estat Josep Maria Silvestre i Jacob Anguera (Club Excta. Arítjol), seguits de Joan Freginals (Ass. Marxa Aquàtica Baix Gaià) i Jaume Serra.

Pel que fa als binomis mixtos, Àngel Martínez i Eva Lobato, del Club Excursionita Alliberadrenalina, s’han proclamat campions. Fins al segon lloc del pòdium han pujat Cristina Puigpelat i Juan Hidalgo (Ass. Marxa Aquàtica Baix Gaià). Cristina Omella i Ángel Rodríguez, també de l’Ass. Marxa Aquàtica Baix Gaià, han estat tercers.

Aquí, la classificació de la prova.

La competició no s’atura

La Copa Catalana de l’especialitat continuarà el pròxim 15 de juny amb la 3a Copa Catalana de Marxa Aquàtica “Vila de Cambrils”, del Centre Excursionista Cambrils. La 3a Copa Catalana de Marxa Aquàtica-Salou, del Club Excursionista Salouenc, que havia de disputar-se el 9 de juny, s’ajorna fins al 22 del mateix mes.

En aquest enllaç pot consultar-se el calendari complet.