FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Gerard Campderrós
Foto: Gerard Campderrós

Notícies - 23/11/2021

Convocades les proves d’accés al CTCMC

Curses per Muntanya Centres de tecnificació

Oberta la convocatòria a les proves d’accés al Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya (CTCMC), que se celebraran el 18 de desembre i 19 de desembre de 2021.

Respectant el format d’edicions passades, es realitzaran les proves durant dues jornades en dues localitzacions diferents, per tal de facilitar l’afluència de joves promeses. Els i les aspirants escolliran quin dels dos dies els hi és més favorable, però serà la FEEC que, un cop tancades les inscripcions, definirà el lloc que els hi ha sigut assignat en funció de la demanda.

El dissabte 18 de desembre es realitzaran les proves d’accés a Ripoll, concretament es cita als joves interessats el centre de Tecnificació Esportiva l’Avellaneda a les 9 hores del matí. Direcció: Centre Tecnificació Esportiva Avellaneda, 15700, Ripoll, Girona.

El diumenge 19 de desembre es realitzaran les proves d’accés a El Papiol, concretament es cita als joves interessats al Pavelló El Papiol a les 9 hores del matí. Direcció: Carrer Pau Casals s/n, 08754 El Papiol.

Programa “aproximat” de les proves:

9 hores. Arribada punt de trobada

9 hores – 9:30 hores. Explicació i presentació del CTCMC

9:30 hores. Inici proves físiques d´accés

15 hores. Inici de les entrevistes personals individuals

Descripció de les proves físiques:
 1. Prova de multi-salts laterals: Repetició del màxim de salts laterals superant una alçada de 20 cm que els subjectes puguin desenvolupar durant un minut. Valoració de la coordinació i la potència aeròbica dels aspirants.
 2. Prova de velocitat: Recórrer 150 metres lineals. Valoració de la capacitat anaeròbica alàctica dels aspirants.
 3. Prova específica d’ascens: Recórrer aproximadament 2-3 kilòmetres i 250 – 350 metres de desnivell positiu. Valoració de la resistència aeròbica dels aspirants.
 4. Prova de descens: Descens no cronometrat d’uns 100 metres lineals, on es valorarà la tècnica de baixada dels aspirants.

 

Requisits i documentació necessària
 • Tenir entre 15 i 20 anys l’any 2022, havent nascut entre l’any 2002 i el 2007.
 • Realitzar un pagament de 20€ mitjançant el gestor d’inscripcions de la FEEC.
 • Estar en posició de la llicència federativa de la FEEC en modalitat C com a mínim.
 • Relació escrita d’un historial esportiu enviat al correu pere.rullan@feec.cat.
 • Certificat mèdic d’aptitud física per a les curses per muntanya enviat al correu pere.rullan@feec.cat.
 • Per als menors d’edat, autorització materna, paterna o d’un tutor legal conforme l’esportista pot realitzar les proves. Aquest document s’haurà d’enviar per correu electrònic o dur-lo en mà el mateix dia de la prova.
 • Full d’autoresponsabilitat Covid. Aquest document s’haurà d’enviar per correu electrònic o dur-lo en mà el mateix dia de la prova.
Termini i presentació de la documentació

El període d’inscripció per ambdós caps de setmana finalitza el 12 de desembre de 2021.