FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 06/02/2015

Congrés Internacional de Muntanyisme, a Saragossa del 26 al 28 de març

Cultura Societat

Saragossa acull el Congrés Internacional de Muntanyisme (CIMA) els dies 26, 27 i 28 de març de 2015. Amb el lema: “Reptes del Muntanyisme al segle XXI”, el CIMA 2015 està pensat com a espai per a la reflexió i el debat sobre els esports de muntanya i la seva contribució a la societat.

Les diferents sessions organitzades fan referència a alguna de les cinc àrees temàtiques en què s’ha organitzat el Congrés i que comptaran amb la participació de ponents internacionals per abordar el muntanyisme des dels àmbits de l’esport, la societat, el medi ambient, el desenvolupament econòmic, i la seguretat i la salut.

CIMA-Saragossa-2015Tres conferenciants destacats de diferents àmbits muntanyencs

L’esportista català, Kilian Jornet, campió del món d’Esquí de Muntanya el 2013 i de Curses per Muntanya el 2014, és un dels conferenciants destacats del congrés. En les conferències també hi paticipa el responsable de Parcs Nacionals del Perú, Pedro Gamboa, i l’empresari relacionat amb el muntanyisme i muntanyès Carlos Barrabés.

Amb un enfocament global, multidisciplinar i internacional, CIMA 2015 assumeix el repte d’esdevenir un lloc de trobada internacional de muntanyencs, investigadors, professionals, esportistes, empreses, administracions, habitants de les muntanyes, així com tots aquells que estiguin disposats a parlar sobre les muntanyes i el muntanyisme per fer projectes de futur.

El CIMA 2015, organitzat per la FEDME i la Federació Aragonesa de Muntanyisme, no acaba amb aquestes activitats que tindran lloc al Palau de Congressos de Saragossa, també s’han previst excursions a la natura i les muntanyes d’Aragó organitzades per les entitats i els clubs de muntanya aragonesos.