FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 29/09/2016

Comencen les obres d’adequació i millora del refugi Colomina

Refugis

Aquest proper dilluns 3 d’octubre arrenquen les obres d’adequació i millora del refugi Colomina, situat a la capçalera de la Vall Fosca, a la zona perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

El projecte, al capdavant del qual hi ha el prestigiós arquitecte Josep Bunyesc, suposarà una millora molt important de l’actual equipament, un dels més visitats i amb major nivell d’ocupació de la xarxa de refugis de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

L’actuació suposarà un notable augment del confort tant dels usuaris com dels guardes, ampliant l’espai de la cuina i menjador. El número de dutxes i lavabos també s’amplia per adequar-lo a les necessitats reals del refugi, que havien quedat desfasades.

L’actuació tècnica es farà en dues fases: una primera arrencarà aquest proper dilluns i s’allargarà durant dues setmanes. Consistirà en deixar preparat el refugi per a la col·locació dels mòduls definitius. Aquesta segona acció es farà durant la propera primavera. La previsió és que l’actuació finalitzi a principis d’estiu de la propera temporada, coincidint amb el centenari de la casa Keller, l’edifici sobre el qual s’assenta el refugi, que com a tal funciona des de l’any 1973.

Tancament provisional del refugi

Durant les dues setmanes aproximades que durarà la primera fase d’actuació el refugi romandrà tancat (tant la part guardada com la lliure), per tal de facilitar la feina als tècnics i operaris i evitar possibles accidents dels usuaris. Tan bon punt finalitzi aquesta primera fase es reobrirà la part lliure.