FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 18/06/2015

Comença la reparació del sistema de captació d’aigua del Refugi de Vallferrera

L’Àrea de Refugis de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha iniciat aquesta setmana les obres de reconstrucció del sistema de captació d’aigua del refugi de Vallferrera, completament destruïdes arran de l’allau que va patir la zona aquest passat hivern.

L’actuació que s’està fent, i que s’allargarà una setmana, consisteix en l’adequació del sistema de captació, format per una caixa inoxidable amb tapa amb un sistema de comportes i filtratge de sorra de sílex, equipada amb una clau de seccionament reforçada antigel i una canonada que portarà l’aigua al refugi, amb un sistema de filtratge i potabilització de l’aigua.

Així mateix s’aprofitarà l’actuació per soterrar la canonada, per minimitzar l’impacte de l’actuació en el medi i evitar en la mesura del possible que torni a quedar malmesa per fenòmens naturals com el que ha patit aquesta temporada.

Amb l’actuació que s’està duent a terme es millorarà notablement també la pressió de l’aigua al refugi, que presentava unes mancances importants, que dificultaven la tasca diària del guarda, així com s’evitarà que es geli durant la temporada hivernal.
El refugi Vallferrera, inaugurat l’any 1935, és el refugi federatiu més antic de Catalunya i punt de pas obligat, si es vol assolir la Pica d’Estats, el cim més alt de Catalunya, per la seva via normal. Es troba al cor del Parc natural de l’Alt Pirineu, al terme municipal d’Alins (Pallars Sobirà).