FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 07/10/2020

Celebrada amb èxit la Rodacamins 2020 a la Serra de Rubió

BTT Entitats

Tot i les circumstàncies actuals enfront la pandèmia de la Covid-19, l’Agrupació Excursionista Muntanya amb la col·laboració del refugi Mas de Tronc, ha tirat endavant la Rodacamins 2020 amb la màxima il·lusió i seguretat per tal de seguir impulsant les activitats organitzades per part de les entitats de la FEEC i que es poden dur a terme poc a poc i sempre respectant les normes oficials establertes.

Aquesta activitat d’excursionisme amb BTT va tenir lloc aquest passat diumenge a la Serra de Rubió. Es va poder fer un recorregut de 42 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell positiu i en el que van participar un total de 9 persones, assolint la cota màxima al Cogulló de Cal Torrent de 882 metres. L’itinerari recorre una part de la Serra de Rubió i les valls de la Grevolosa i la Maçana amb un conjunt de grans masies així com diverses ermites romàniques diseminades per la zona i el castell de Castellar. Durant tot el recorregut es van donar explicacions dels diferents indrets del recorregut i de la important activitat agrícola que tota aquesta zona va tenir en el passat. Van finalitzar la jornada al refuti del Mas del Tronc amb un dinar col·lectiu.

Rodacamins: la proposta per la bicicleta de muntanya

El Rodacamins és una proposta de la FEEC per fer esport amb la bicicleta de muntanya. Amb aquesta modalitat el que es busca és fer sortides amb bicicleta per tot el territori, organitzades per diferents entitats, alhora que es potencia la participació dels excursionistes en les activitats organitzades per les entitats.Totes les excursions estan dissenyades per la categoria popular, apta per a tots els públics, amb una distància d’uns 30 km i un desnivell positiu moderat.  A més a més, hi ha dues categories extres possibles. La d’experts, pensada per a gent que habitualment ja fa sortides en BTT, i la familiar, per acostar els més petits a aquesta modalitat. Aquesta última busca cridar l’atenció d’adults amb criatures, amb una distància màxima de 25 km i un desnivell positiu mínim.Igual que passa amb la resta d’activitats no competitives que organitza la FEEC (caminades de resistència, marxa nòrdica i raquetes de neu), es reconeixerà, a final de temporada, aquells participants que completin el 75% de les excursions del calendari, per tal d’afavorir-ne la participació.