FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Carla López
Foto: Carla López

Notícies - 04/08/2019

Cap de setmana intens de curses per muntanya a les Valls d’Àneu

Pallars Sobirà Curses per Muntanya

Aquest cap de setmana el calendari de Curses per Muntanya de la FEEC ha tingut doble cita. El dissabte s’ha disputat la tercera prova de la 18a Copa Catalana de Curses per Muntanya, la Skyrace Valls d’Àneu. Paral·lelament, també s’ha realitzat la Trail Valls d’Àneu, puntuable per la 8a Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència. L’Espot Esquí Club Valls d’Àneu ha estat l’entitat encarregada d’organitzar tot l’esdeveniment esportiu, que durant tot el cap de setmana ha aplegat a més de 400 corredors a la comarca del Pallars Sobirà.

Una Skyrace amb sabor de casa

Arnau Cases (Espot Esquí Valls d’Àneu) ha repetit triomf i ha tornat a guanyar per segon any consecutiu, l’Skyrace Valls d’Àneu. En aquesta edició Arnau Cases, ha aconseguit aturar el crono amb un temps total de 02:43:37, millorant 14 minuts la seva millor marca personal. El segon i tercer en arribar a la meta han estat, Pol Rodríguez (AE Matxacuca) i Víctor del Águila (CE Trail Tárraco) que pràcticament han travessat junts la línia d’arribada, després de compartir bona part de la cursa. 

Pol Rodríguez, Arnau Cases i Víctor del Águila, guanyadors de l’Skyrace Valls d’Àneu

La victòria en categoria femenina se l’ha emportat Núria Hospital (Club Camí dels Ibers Trail Run). La vallesana ha aconseguint el triomf amb comoditat, treient més de 30 minuts a les seves rivals més directes. El segon lloc ha estat per Eva Cristina Llobat (Club BTT Montbike) i la tercera en puntuar ha estat Cèlia Espinós Rigol (GE Malgratenc).

Raúl Butaci i Marta Serret s’emporten els punts de la Trail Valls d’Àneu

Pel que fa al podi masculí, Raúl Butaci (CE Pedala Cat Balaguer) ha guanyat amb facilitat després de recórrer els 48 quilòmetres amb un temps de 06:20:17, gairebé 15 minuts més ràpid que el guanyador de l’any passat. Des de l’inici, ha tret suficient avantatge per poder regular-se i mantenir el ritme, arribant primer a la meta. El segon i tercer lloc puntuables per la Copa Catalana se l’han emportat Jesús Pau Vázquez (CE Valls d’Àneu) i David Tudó Sandes (CP Puigcerdà) que han travessat la línia d’arribada, 27 i 58 minuts més tard que Butaci.

Guanyador de la Trail Valls d’Àneu, Raul Butaci

La fèmina que ha dominat en tot moment la cursa ha estat Aida Pérez , que des que ha agafat la primera posició a l’inici del recorregut, no l’ha abandonat fins arribar a meta amb un temps de 07:38:54. El primer lloc de la Copa FEEC ha estat per Marta Serret (Club d’Unió d’Esports Obligats i Soferts) segona a la general.  El pòdium de la copa l’han completat Esther Farré (Club d’Unió d’Esports Obligats i Soferts) i Heura Piñol (CEM La Cameta Coixa).

Verónica Zaragoza, Aida Pérez i Marta Serret, guanyadores de la Trail Valls d’Àneu

Ambdues curses han sortit des d’Esterri d’Àneu compartint una part del recorregut. Els corredors i corredores de la Trail han realitzat un total de 48 quilòmetres amb més de 3.000 metres de desnivell positiu. Pel seu compte, sortint d’Esterri fins a Espot i tornar, els participants de l’Skyrace Valls d’Àneu, han completat 27 quilòmetres i 1.900 metres de desnivell positiu on els corriols han dominat tot el recorregut.